1 בקערה שמים את הקמח והמלח. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק בידיים. תוך כדי לישה מוסיפים את שארית המים, ולשים 2 דקות לבצק רך וחלק אך כמעט ולא דביק.
2 מכינים קערית שמן (כמעט חצי בקבוק שמן = 1/2 ליטר), ומחלקים את הבצק לאט לאט לכדורי בצק בגודל ביצה. כל כדור טובלים בקערית השמן ומניחים במגש גדול (אמורים לצאת לכם כ- 35-40 כדורי בצק). את השמן שנותר מוזגים מעל כדורי הבצק המונחים במגש. מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של כחצי שעה.
3 מחממים מחבת הכי גדולה שיש בבית על הכיריים. פותחים כל כדור על השיש בעזרת הידיים בתנועת מריחה של הבצק על משטח מעט משומן (בעזרת אצבעות וכפות הידיים), עד שכדור הבצק בגודל של עיגול רחב. אם הבצק נקרע מעט זה לא נורא.
4 מרימים ומניחים את המופלטה הראשונה על המחבת החמה. לא משמנים כלל, השמן מגיע מהבצק. כשהצד התחתון מזהיב מעט הופכים לצד השני, תוך כדי פותחים עוד עיגול בצק נוסף ומניחים אותו על המופלטה שבמחבת. ממתינים כחצי דקה והופכים את שניהם יחד. כך שהעיגול של הבצק החדש הוא זה שנמצא בתחתית המחבת. מניחים על הערמה עוד עיגול מופלטה ולאחר כחצי דקה הופכים שוב את שלושת המופלטות. כך ממשיכים עד לערימה של 10 מופלטות (החום שנמצא בערימת המופלטות ממשיך לטגן את הבצק). לאחר ערימה של 10 מופלטות מוציאים לאורחים על מגש או במגבת ומגישים מופלטה מרוקאית מושלמת עם מה שאוהבים!
5 תרבחו ותסעדו במימונה
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
למריחה על המופלטה: חמאה (חובה), דבש, ממרח שוקולד או כל ממרח אחר שאתם אוהבים.
ציוד נדרש: קערה, מגש ומחבת גדולה.
הערך התזונתי לא כולל את התוספות על המופלטה המרוקאית. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת במופלטות. יש לעשת שימוש בכחצי בקבוק שמן קנולה.