דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ספינג` קל וטעים
ספינג` קל וטעים
אין על ספינג` מרוקאי

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (30-40 ספינג` (תלוי בגודל))

  • השמרים המותססים
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    חמימים-פושרים
  • שאר מרכיבי הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • אבקת אפייה - שקית (10 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה
  • מים - 3.25 כוסות - סה"כ (780 מ"ל)
    3-3.5 כוסות (פושרים)
  • לשימון הכדורים לאחר ההתפחה
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • לטיגון (כמות מוערכת שנספגת)
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    ראו הערה במתכון
  • סירופ הסוכר
  • סוכר - כוס
  • מים - כוס (240 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בצלוחית קטנה לערבב את השמרים, הסוכר והמים החמימים-פושרים, ולתת לזה לתסוס כ- 10 דקות. בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת האפייה, המלח, השמן והסוכר, לעשות גומה באמצע ולמזוג לתוכה את השמרים המותססים.
  • 2 למזוג את המים הפושרים בהדרגה ולפי הצורך וללוש היטב לבצק יחסית דביק ולא קשה בכלל. לתת לבצק לתפוח למשך כחצי שעה מכוסה במגבת מטבח או ניילון נצמד.
  • 3 לאחר ההתפחה להוריד את הנפח עם ידיים משומנות ולהתפיח שוב כ- 40 דקות עד שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 4 הכנת סירופ הסוכר: בסיר על אש קטנה להרתיח יחד את הסוכר עם המים, לאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה, לבשל עוד כרבע שעה ולצנן לגמרי.
  • 5 לחלק את הבצק לכדורים על משטח משומן בשמן. לאחר מכן, לחמם מחבת רחבה ועמוקה עם שמן עמוק לחום של 150-160 מעלות.
  • 6 להרים כל כדור בידיים משומנות וליצור עם היד חור באמצע. להניח בשמן, לטגן משני הצדדים ולהוציא מהשמן. לאחר שהספינג` מוכן לטבול אותו בסירופ הסוכר או לצפות בסוכר דק. מתקבל ספינג` מרוקאי קל וטעים!
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן לטיגון במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בספינג` לאחר הטיגון. יש לטגן בכמות שמן לטיגון עמוק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ליטל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)216272
חלבונים (גרם)3.16 3.99
פחמימות (גרם)2936
מתוכן סוכרים (גרם)6.48 8.18
שומנים (גרם)9.78 12.35
מתוכם שומן רווי (גרם)0.73 0.92
נתרן (מ"ג)214.56270.81
סיבים תזונתיים (גרם)0.26 0.32
מים (גרם)32.5541.09
ויטמין B (מ"ג)0.20.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.16
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.4314.42
ויטמין C (מ"ג)1.712.16
סידן (מ"ג)45.6157.57
ברזל (מ"ג)0.861.09
מגנזיום (מ"ג)0.440.56
זרחן (מ"ג)55.4970.03
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.180.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 23.5% 7.6% 68.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?