דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ספינג` מרוקאי קלאסי
ספינג` מרוקאי קלאסי
הספינג` הכי טעים שתכינו - באחריות!

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 63 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הספינג`)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • וודקה - כף (10 מ"ל)
    או ערק
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת
  • הציפוי
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
    לפי הצורך והטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה שטוחה ללוש ידנית את כל מרכיבי בצק הספינג` עד לקבלת בלילה אחידה (הבצק נוזלי ועם קצת גושים בהתחלה, זה בסדר). לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח כשעה.
  • 2 להסיר את הניילון הנצמד וללוש שוב בתנועות קיפול כלפי פנים (לא ללוש יותר מדי). לכסות שוב את הקערה בניילון הנצמד ולהתפיח כ- 40 דקות נוספות.
  • 3 לחזור על הפעולה האחרונה שוב (פעם שלישית): ללוש בתנועות קיפול כלפי פנים ולהתפיח התפחה נוספת של כ- 30-40 דקות. בשלב הזה כבר אמורים לראות בועות גדולות על הבצק.
  • 4 לחמם שמן לטיגון עמוק במחבת לחום של 160-165 מעלות (מומלץ להשתמש במד טמפרטורה).
  • 5 באמצעות ידיים רטובות במים לקחת חתיכות מהבצק, ליצור חור באמצע, להניח בשמן החם, לטגן במשך כ- 1-2 דקות מכל צד ולהוציא לצינון קל על רשת.
  • 6 להעביר את הספינג` אל קערת סוכר ולצפות מכל הכיוונים (אפשר להוסיף לסוכר גם קינמון). מתקבל ספינג` מרוקאי קלאסי, אוורירי ופשוט טעים שכולם יאהבו בחנוכה ובכל אירוע חגיגי!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מד טמפרטורה למטבח, רשת צינון.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בספינג` לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק.

עוד הצעות למתכונים

הקליקו לסרטון המלא באינסטגרם!
הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)169267
חלבונים (גרם)2.76 4.37
פחמימות (גרם)2641
מתוכן סוכרים (גרם)6.8 10.74
שומנים (גרם)5.8 9.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.42 0.67
נתרן (מ"ג)177.52280.67
סיבים תזונתיים (גרם)0.22 0.35
מים (גרם)23.9837.91
ויטמין B (מ"ג)0.180.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.17
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1015.81
ויטמין C (מ"ג)1.52.37
סידן (מ"ג)21.433.83
ברזל (מ"ג)0.731.15
מגנזיום (מ"ג)0.240.39
זרחן (מ"ג)23.7537.55
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.170.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 16.7% 8% 74.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.