דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 272 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם שמן בסיר מתאים.
  • 2 להוסיף את הפתיתים ולטגן מעט עד לקבלת גוון זהוב, להיזהר לא לשרוף.
  • 3 להוסיף את האורז, לערבב ולהמשיך לטגן 3 דקות לערך.
  • 4 להוסיף בעדינות ובזהירות את המים הרותחים, כי המגע של המים הרותחים עם השמן החם והרותח גורם למים להשפריץ לצדדים.
  • 5 לערבב, להביא לרתיחה אחת ולהנמיך את האש. לכסות את הסיר.
  • 6 לאחר 5 דקות לערבב בעדינות ולתת לאוכל להתבשל על אש נמוכה.
  • 7 מוכן לאחר 15-20 דקות.
  • 8 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)351129
חלבונים (גרם)7.26 2.67
פחמימות (גרם)5520
מתוכן סוכרים (גרם)0.42 0.15
שומנים (גרם)10.83 3.99
מתוכם שומן רווי (גרם)0.77 0.28
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.01
נתרן (מ"ג)1,655609.74
סיבים תזונתיים (גרם)2.42 0.89
מים (גרם)164.8460.72
ויטמין E (מ"ג)1.750.64
ויטמין K (מק"ג)7.132.63
סידן (מ"ג)5.972.2
ברזל (מ"ג)0.010.01
מגנזיום (מ"ג)1.690.62
אבץ (מ"ג)0.020.01
אשלגן (מ"ג)0.340.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.811.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.910.34
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.90.7
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.332.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.172.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 14.3% 9.6% 72.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.