דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק חרירה הכי טעים שיש
מרק חרירה הכי טעים שיש
מרק חרירה קל להכנה וטעים להפליא

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את העדשים הירוקות במים חמים למשך כ- 10 דקות.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן ביחד עם הפפריקה והכורכום. להוסיף את הסלרי והגזר, ולהמשיך לטגן מעט.
  • 3 להוסיף את העדשים הירוקות, גרגירי החומוס המבושלים, העגבניה והמים (לפי הצורך, שיכסה את כל המצרכים + עוד קצת), ולהביא לרתיחה.
  • 4 להוסיף את המלח, אבקת המרק (לא חובה כאמור), הפלפל השחור, הפטרוזיליה והכוסברה. לאחר כחצי שעה להוסיף את האטריות ולאחר כ- 10 דקות נוספות להוסיף את מיץ הלימון. זהו - להגיש חם מרק חרירה הכי טעים שיש!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לאחר הוספת האטריות ניתן להוסיף 2 כפות קמח עם מעט מים כדי להסמיך את המרק (לא חובה).

ציוד נדרש: סיר בישול למרק.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)199132
חלבונים (גרם)10.18 6.74
פחמימות (גרם)3322
מתוכן סוכרים (גרם)4.25 2.81
שומנים (גרם)3.63 2.4
מתוכם שומן רווי (גרם)0.34 0.23
נתרן (מ"ג)812.8537.88
סיבים תזונתיים (גרם)10.38 6.87
מים (גרם)99.6865.97
ליקופן (מ"ג)0.580.38
ויטמין A (מק"ג)223.75148.07
ויטמין B (מ"ג)2.91.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.17
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.330.88
ויטמין B5 (מ"ג)0.720.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.280.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)184.9122.36
ויטמין C (מ"ג)29.1419.28
ויטמין E (מ"ג)1.070.71
ויטמין K (מק"ג)249.79165.3
סידן (מ"ג)69.5846.05
ברזל (מ"ג)4.092.7
מגנזיום (מ"ג)57.2437.88
זרחן (מ"ג)175.83116.36
אבץ (מ"ג)1.761.17
אשלגן (מ"ג)568.67376.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.620.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.570.38
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.330.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.2% 6.4% 17.8% 57.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.