דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות צמחוניות טעימות במיוחד

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 185 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה עדינה, להוסיף את חצילים ואת שאר המרכיבים (מלבד המים, הקמח ופירורי הלחם), לערבב מדי פעם, להוסיף את המים, להמשיך לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים והחצילים מתרככים ולקרר היטב.
  • 2 שימו לב: העיסה יוצאת רכה מעט וזה בסדר. בשלב זה להוסיף את הקמח ופירורי הלחם.
  • 3 להכין מהעיסה כדורים בגודל הרצוי ולהניח בצד למשך כמה דקות.
  • 4 בידיים משומנות לקחת כל כדור, לשטח אותו מעט, לטבול בביצים הטרופות, לצפות בפירורי הלחם המוזהבים ולטגן בשמן עמוק עד להזהבה יפה.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)244132
חלבונים (גרם)4.84 2.62
פחמימות (גרם)2212
מתוכן סוכרים (גרם)4.47 2.42
שומנים (גרם)15.54 8.4
מתוכם שומן רווי (גרם)1.47 0.8
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)42.16 22.8
נתרן (מ"ג)152.6382.54
סיבים תזונתיים (גרם)2.84 1.53
מים (גרם)137.6174.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)59.5132.18
ויטמין B (מ"ג)2.511.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.380.75
ויטמין B5 (מ"ג)0.680.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.220.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.05
ויטמין C (מ"ג)16.498.92
ויטמין D (מק"ג)0.320.18
ויטמין E (מ"ג)0.480.26
ויטמין K (מק"ג)158.0385.46
סידן (מ"ג)37.8720.48
ברזל (מ"ג)1.520.82
מגנזיום (מ"ג)19.7910.7
זרחן (מ"ג)68.737.15
אבץ (מ"ג)0.570.31
אשלגן (מ"ג)270.76146.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.480.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.450.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 34.1% 10.6% 49.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.