דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 182 גרם למנה\יחידה (הכמות: כ- 1.2 ליטר)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 סוחטים 200 מיליליטר מיץ תפוזים, מערבבים עם הדבש והלבנדר ומרתיחים.
  • 2 לאחר הגעה לנקודת הרתיחה משאירים את התערובת עוד 2 דקות על האש, מורידים ומצננים.
  • 3 מקציפים את השמנת לקצפת עם היוגורט במשך 3-4 דקות.
  • 4 מוסיפים בהדרגה את 600 מיליליטר מיץ התפוזים הנותר.
  • 5 מוסיפים גם את 200 מיליליטר מיץ התפוזים אשר רתחו עם הלבנדר (דרך מסננת).
  • 6 מערבבים ושמים במקפיא. משאירים מספר שעות עד שהתערובת קופאת.
  • 7 מוציאים את הגלידה 5 דקות לפני הגשה, שמים אותה במעבד מזון בעל להבים חזקים ומערבבים במהירות גבוהה עד שהתערובת קרמית ואוורירית יותר (ללא גושים).
  • 8 מקשטים לפי הטעם ומגישים.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דפנה גרימברג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17093
חלבונים (גרם)2.01 1.1
פחמימות (גרם)2614
מתוכן סוכרים (גרם)18.5 10.15
שומנים (גרם)6.76 3.71
מתוכם שומן רווי (גרם)3.83 2.1
כולסטרול (מ"ג)19 10.42
נתרן (מ"ג)21.7111.91
סיבים תזונתיים (גרם)0.53 0.29
מים (גרם)116.1963.72
ויטמין A (מק"ג)2.671.46
ויטמין B (מ"ג)8.524.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.510.28
ויטמין B2 (מ"ג)0.580.32
ויטמין B3 (מ"ג)6.683.66
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.670.37
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.483.01
ויטמין C (מ"ג)20.0410.99
ויטמין E (מ"ג)0.030.01
סידן (מ"ג)38.1120.9
ברזל (מ"ג)0.180.1
מגנזיום (מ"ג)4.152.27
זרחן (מ"ג)5.633.09
אבץ (מ"ג)0.040.02
אשלגן (מ"ג)59.8132.8

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 19.2% 5.7% 73.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.