דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם קל וטעים להכנה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 190 מעלות.
  • 2 בקערה לערבב קודם את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר. להוסיף את השמן והמלח, לצקת את המים בהדרגה באמצעות כף ולערבב היטב עד שהקמח יספוג את כל המים (הבצק צריך להיות רך ונוזלי - וזה בסדר).
  • 3 לרפד תבנית אינגליש קייק (מהגדולות) או קערה עגולה, לצקת את הבלילה הרכה לתבנית ולהניח בצד למנוחה של כ- 10 דקות.
  • 4 לאפות בתנור החם למשך כ- 30 דקות או עד להשחמה. אני הכנתי את הלחם הלבן בגרסא הפשוטה ביותר של לחם אוורירי ללא לישה - אפשר להשתמש בקמח אחר ולהוסיף גרעינים, זרעים וכדומה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק (מהגדולות) או קערה עגולה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)213203
חלבונים (גרם)5.53 5.27
פחמימות (גרם)4240
מתוכן סוכרים (גרם)3.15 3
שומנים (גרם)2.4 2.29
מתוכם שומן רווי (גרם)0.15 0.14
נתרן (מ"ג)355.04338.14
סיבים תזונתיים (גרם)0.45 0.43
מים (גרם)47.9545.67
ויטמין B (מ"ג)0.350.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.21
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2019.05
ויטמין C (מ"ג)32.86
סידן (מ"ג)42.6940.65
ברזל (מ"ג)1.451.38
מגנזיום (מ"ג)0.490.47
זרחן (מ"ג)47.545.24
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.130.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 4.8% 11.1% 83.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.05 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.