דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הסנדוויץ` הטוניסאי המפורסם

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 69 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר מערבבים את השמרים והסוכר יחד עם כוס מים (מסך הכמות הכללית) בעזרת כף. מניחים בצד לכ- 10 דקות כדי שהשמרים יתססו.
  • 2 מוסיפים את יתרת מרכיבי הבצק (מלבד המלח) ולשים במשך כ- 7 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה של עוד כ- 3-5 דקות.
  • 3 מוציאים את הבצק מקערת המיקסר לשיש נקי, לשים מעט ביד עד שהופך לכדור חלק ויפה. משמנים מעט את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 4 לאחר שהבצק תופח, מחלקים אותו ל- 30 כדורים שווים בגודלם.
  • 5 מתחילים לעבוד מהכדור הראשון שכדררנו וכבר הספיק מעט לנוח: בידיים מעט משומנות יוצרים צורה מעט מוארכת ואת הקצוות מרדדים מעט יותר על מנת שיווצרו שפיצים. הצורה הזו עוזרת למילוי לא ליפול מהצדדים וגם יוצר קצוות קריספיים.
  • 6 מניחים כל לחמנייה כזו על ריבוע של נייר אפייה שגזרנו מראש, מטפטפים טיפונת שמן מעל לכל אחת ומכסים בניילון. ממתינים כ- 10-15 דקות (תלוי בחום השיש) כדי שיתפחו מעט.
  • 7 מחממים סיר רחב עם שמן עמוק (בסוטאז` רגיל שמתי בקבוק שמן שלם), וכשהשמן חם מכניסים את הלחמנייה יחד עם נייר האפייה ולאחר כמה שניות מוציאים אותו.
  • 8 מטגנים את הלחמניות מספר דקות עד שהן שחומות ויפות, חשוב מאוד לשים לב שהשמן לא רותח מדי מכיוון שאז הלחמנייה תישרף מבחוץ ותישאר בצקית מבפנים.
  • 9 מוציאים את הלחמניות אל נייר סופג, פותחים כל לחמנייה בעזרת סכין וממלאים במה שאוהבים. מתקבל פריקסה מטוגן ביתי שאתם חייבים לאמץ!
  • 10 בתיאבון חיוך
  • הטיפים שלי >>>
  • * הצורה של הלחמנייה: יש הרבה מילוי להכניס אל תוך הלחמנייה הזו, ואם תיצרו צורה כמו שלי, עם שפיצים בצדדים, הלחמנייה שלכם תצליח להכיל יותר מילוי מבלי שייפול מהצדדים. בנוסף, השפיצים האלו יוצאים קריספיים וכיפיים.
  • * שמרו על טמפרטורת שמן לא רותחת מדי ולא קרה מדי, ככה שהלחמנייה לא תישרף מבחוץ ותישאר בצקית מבפנים. בידקו ישר בלחמנייה הראשונה שמוכנה אם אתם בטמפרטורה הנכונה וכוונו אותה לפי זה.
  • * פתחו בעזרת סכין משוננת את הלחמניות כשהן עוד חמות, ככה הן לא נמעכות ונקרעות.
  • * אל תזרזו את ההתפחה השנייה, היא זו שתכריע אם תצא לכם לחמנייה דחוסה ובצקית או נפוחה ואוורירית.

הערך התזונתי כולל אך ורק את לחמניות הפריקסה ולא את התוספות למילוי. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלחמניות הפריקסה במהלך שימון הבצק ולאחר הטיגון. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק. מילויים אפשריים לפריקסה (לפי העדפה אישית): תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות, ביצים קשות חתוכות לקוביות, אריסה, זיתים, טונה, לימון כבוש, סלט ירקות, מלפפון חמוץ, צלפים, בצל מטוגן ועוד.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)230335
חלבונים (גרם)3.69 5.37
פחמימות (גרם)2840
מתוכן סוכרים (גרם)2.1 3.06
שומנים (גרם)11.42 16.63
מתוכם שומן רווי (גרם)0.85 1.23
נתרן (מ"ג)223.3325.35
סיבים תזונתיים (גרם)0.3 0.43
מים (גרם)19.9829.11
ויטמין B (מ"ג)0.230.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.21
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.3319.43
ויטמין C (מ"ג)22.91
סידן (מ"ג)28.0940.93
ברזל (מ"ג)0.971.41
מגנזיום (מ"ג)0.210.3
זרחן (מ"ג)31.6746.14
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.090.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 26.5% 8.6% 64.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?