דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם אתיופי בריא וטעים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (8 מנות מכל כיכר לחם (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את הגריסים הגרוסים במים למשך 48 שעות לפחות.
  • 2 לערבב את כל מצרכי הבצק וללוש עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. להתפיח את הבצק למשך כשעה או עד שיכפיל את נפחו. ללוש שוב בידיים משומנות ולהניח להתפחה כחצי שעה נוספת.
  • 3 לחלק את הבצק לשניים, לעצב לשני כדורים ולהניח על נייר אפייה. בתוך תבנית לסמן איקס על כל כיכר לחם, להתפיח שוב כ- 20 דקות ולפזר מעט קמח מעל.
  • 4 לאפות בחום של 200 מעלות למשך כ- 25 דקות. מתקבל לחם אתיופי טעים וקל להכנה!
  • 5 בתיאבון חיוך

באפיית לחם אתיופי יש תהליך מסוים ולא קצר. הלחם בריא במיוחד כשהמרכיב העיקרי הוא קמח טף. שווה כל מאמץ - אחרי כמה ניסיונות ושדרוגים יצא לי לחם מקמח טף טעים ומיוחד.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)212279
חלבונים (גרם)6.57 8.63
פחמימות (גרם)4356
מתוכן סוכרים (גרם)2.06 2.71
שומנים (גרם)2.88 3.78
מתוכם שומן רווי (גרם)0.34 0.45
נתרן (מ"ג)466.42612.7
סיבים תזונתיים (גרם)5.05 6.64
מים (גרם)15.0219.73
ויטמין B (מק"ג)6.047.93
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)37.3449.06
ברזל (מ"ג)1.491.96
מגנזיום (מ"ג)0.350.46
זרחן (מ"ג)0.090.11
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)2.913.82

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 5% 11.5% 74.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.