דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת נפוליאון ביתית
עוגת נפוליאון ביתית
עוגת נפוליאון ביתית
העוגה הכי טעימה בעולם

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לפתוח את הבצק המופשר על משטח עבודה, לחתוך לריבועים שווים ולהניח על נייר אפייה.
  • 2 לפזר מעל בצק העלים אבקת סוכר ולאפות בחום של 190 מעלות עד שמתקבל צבע זהוב.
  • 3 להוציא את התבנית ובזהירות לפתוח כל ריבוע לשני חלקים (לחצות אותו באמצע). להחזיק בזהירות בקצה הריבוע ולהרים כך שנקבל מכל ריבוע שני עלים סה"כ. להניח את הריבועים אחד ליד השני בתבנית (כל אחד עם החצי שלו). לפזר שוב אבקת סוכר ולהכניס שוב לתנור עד להזהבה (אני אופה משני הצדדי - ראו הערה על כך ב"רעיונות לשדרוג". אם יש צורך אז לעשות שימוש בשתי תבניות). לקרר את העלים.
  • 4 להכין את הקרם: להקציף את כל המצרכים לקרם יציב ולמלא את הקרם שניט עם צנטר כוכב או כף. מי אוהב יכול לפדר בעוד אבקת סוכר מלמעלה. מתקבלת עוגת נפוליאון ביתית מושלמת!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם אופים את העלים משני הצדדים - הקרם שניט נשאר קראנצ`י גם למחרת.

ציוד נדרש: מיקסר.

ניתן להשתמש בבצק עלים רגיל לפרווה. אצלי אוהבים קרם וניל מבושל במקום קרם שמנת וחלב.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)383303
חלבונים (גרם)4.7 3.71
פחמימות (גרם)3729
מתוכן סוכרים (גרם)5.27 4.17
שומנים (גרם)23.89 18.87
מתוכם שומן רווי (גרם)15.64 12.36
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.630.49
כולסטרול (מ"ג)72.8 57.51
נתרן (מ"ג)306.84242.4
מים (גרם)0.240.19
ויטמין B (מק"ג)3.482.75
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)43.2334.15
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.050.04
זרחן (מ"ג)0.030.02
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.720.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 36.3% 7.2% 56.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.57 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.