דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות כרישה ופטרוזיליה
קציצות כרישה ופטרוזיליה
קציצות צמחוניות מושלמות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

  • הקציצות
  • כרישה - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (800 גרם)
    4 ראשים - רק הלבן
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    לבישול הכרישה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לבישול הכרישה
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מגורדים דק
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה דק
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות דק
  • ביצה - 3 Large
  • פירורי לחם - 1/2 כוס - סה"כ (46 גרם)
    במידת הצורך להוסיף כף קמח
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנקות ולשטוף היטב את הכרישה, לבשל אותה במים ומלח למשך כרבע שעה, לסנן, לקרר, לקצוץ דק ולהניח בקערה.
  • 2 להוסיף את תפוחי האדמה, לעסות כמה דקות ולסחוט חזק להוצאת הנוזלים.
  • 3 להוסיף את שאר המצרכים ולהכין קציצות בגודל הרצוי.
  • 4 לטגן את קציצות הכרישה בשמן חם משני הצדדים עד להשחמה.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13988
חלבונים (גרם)3.25 2.05
פחמימות (גרם)128
מתוכן סוכרים (גרם)1.45 0.92
שומנים (גרם)8.97 5.66
מתוכם שומן רווי (גרם)1.02 0.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)50.59 31.95
נתרן (מ"ג)281.42177.74
סיבים תזונתיים (גרם)1.25 0.79
מים (גרם)131.6983.17
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)75.6647.79
ויטמין B (מ"ג)1.270.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.530.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.8520.75
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.08
ויטמין C (מ"ג)14.489.15
ויטמין D (מק"ג)0.280.18
ויטמין E (מ"ג)0.470.3
ויטמין K (מק"ג)138.7987.66
סידן (מ"ג)40.7925.76
ברזל (מ"ג)1.470.93
מגנזיום (מ"ג)18.6511.78
זרחן (מ"ג)52.0932.9
אבץ (מ"ג)0.380.24
אשלגן (מ"ג)190.26120.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.530.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.50.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 35% 12.7% 47.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.63 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.