דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל פרגיות ולקט ירקות לצהריים
תבשיל פרגיות ולקט ירקות לצהריים
תבשיל פרגיות ולקט ירקות לצהריים
שילוב נהדר של פרגיות וירקות לילדים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 606 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להניח את הפרגיות המנוקות בקערה גדולה, להוסיף את שמן הזית וכל התבלינים, לערבב עם הידיים (אפשר להיעזר בכפפות) ולהניח בצד כרבע שעה לספיגת הטעמים (לא חובה).
  • 2 להכין את לקט הירקות המוקפאים לפי הוראות ההכנה.
  • 3 לטגן קלות את הבצל בשמן הזית בסיר סוטאז` עד להזהבה קלה, להוסיף את השום, להמשיך לטגן כדקה, להוציא לצלוחית קטנה ולהניח בצד.
  • 4 באותו השמן בסיר לטגן את הפרגיות משני הצדדים עד שהן מוכנות (זהירות לא לייבש). להוסיף את הבצל והשום המטוגנים, לערבב, להוסיף את רוטב העגבניות, הרסק והתבלינים, לערבב שוב ולהביא לרתיחה קלה.
  • 5 להוסיף לסיר את הירקות המבושלים, לערבב לעוד דקה או שתיים ולהגיש חם על מצע של אורז לבן ישר מסיר. מתקבלת ארוחת צהריים שכל ילד יאהב!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

הערך התזונתי לא כולל את מצע האורז הלבן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)724120
חלבונים (גרם)64.9 10.72
פחמימות (גרם)376
מתוכן סוכרים (גרם)13.23 2.19
שומנים (גרם)34 5.61
מתוכם שומן רווי (גרם)7.63 1.26
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.01
כולסטרול (מ"ג)204.02 33.69
נתרן (מ"ג)2,308381.15
סיבים תזונתיים (גרם)9.25 1.53
מים (גרם)181.2329.93
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)31.695.23
ויטמין B (מ"ג)19.243.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.560.09
ויטמין B3 (מ"ג)14.662.42
ויטמין B5 (מ"ג)2.720.45
ויטמין B6 (מ"ג)1.040.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.654.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.660.11
ויטמין C (מ"ג)9.361.54
ויטמין D (מק"ג)0.40.07
ויטמין E (מ"ג)0.410.07
ויטמין K (מק"ג)2.080.34
סידן (מ"ג)64.5110.65
ברזל (מ"ג)4.050.67
מגנזיום (מ"ג)66.4910.98
זרחן (מ"ג)444.1273.34
אבץ (מ"ג)5.940.98
אשלגן (מ"ג)725.03119.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.060.84
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.220.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.260.7
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.691.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.571.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 23.4% 44.6% 25.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?