דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות קלות להכנה שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 403 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות (מלבד שמן הזית לטיגון), ונותנים לתערובת לנוח קצת במקרר (חצי שעה זה מצוין). מכינים מהתערובת כדורים בגודל כדור גולף, ובמחבת רחבה ועמוקה עם שמן הזית (בגובה כחצי ס"מ) מטגנים קלות את הקציצות עד להשחמה קלה משני הצדדים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  • 2 לאותה המחבת עם אותו השמן שנשאר מטיגון הקציצות, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק וכל התבלינים, ומבשלים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים גם את המים הרותחים עם אבקת המרק ומביאים לרתיחה.
  • 3 מורידים לאש בינונית-נמוכה, מניחים את הקציצות בפנים, מכסים ומנענעים קצת את הסיר כדי שהרוטב יכסה לגמרי את הקציצות. מבשלים במשך כחצי שעה ומגישים עם אורז לבן, חלה או מה שבא לכם!
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יעל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)423105
חלבונים (גרם)32.55 8.08
פחמימות (גרם)297
מתוכן סוכרים (גרם)9.86 2.45
שומנים (גרם)19.53 4.85
מתוכם שומן רווי (גרם)4.9 1.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.02
כולסטרול (מ"ג)126.91 31.52
נתרן (מ"ג)1,078267.83
סיבים תזונתיים (גרם)4.2 1.04
מים (גרם)224.7555.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)149.8137.21
ויטמין B (מ"ג)9.132.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.08
ויטמין B3 (מ"ג)6.961.73
ויטמין B5 (מ"ג)1.060.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.620.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)62.8515.61
ויטמין B12 (מק"ג)3.220.8
ויטמין C (מ"ג)40.3510.02
ויטמין D (מק"ג)0.280.07
ויטמין E (מ"ג)1.060.26
ויטמין K (מק"ג)376.7693.58
סידן (מ"ג)80.6620.03
ברזל (מ"ג)5.481.36
מגנזיום (מ"ג)52.5113.04
זרחן (מ"ג)303.0675.28
אבץ (מ"ג)7.161.78
אשלגן (מ"ג)716.64178
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.480.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.410.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.690.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.650.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 22.9% 38.2% 34%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.