דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס במילוי בצל ופירות יבשים
בורקס במילוי בצל ופירות יבשים
בורקס לט"ו בשבט - יש דבר כזה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 121 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת המלית: מטגנים את רצועות הבצל במחמאה עד לשקיפות, ריכוך והזהבה. מוסיפים את הסוכר החום והקינמון, מערבבים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. סוחטים מיץ מחצי לימון, מערבבים ומכבים את האש. אם יש נוזלים במחבת אז מסננים במסננת ומצננים.
  • 2 מניחים כף גדושה מהתערובת בכל ריבוע בצק וסוגרים לצורת משולש. מהדקים בעזרת האצבעות, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום מעל. אפשרות נוספת (כמו בתמונה): מניחים כף גדושה של תערובת הבצל ומהדקים שתי קצוות אחד לשני.
  • 3 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20-25 דקות עד להזהבה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)305253
חלבונים (גרם)4.44 3.68
פחמימות (גרם)3932
מתוכן סוכרים (גרם)17.19 14.24
שומנים (גרם)15.7 13.01
מתוכם שומן רווי (גרם)7.6 6.29
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.3 20.96
נתרן (מ"ג)218.82181.29
סיבים תזונתיים (גרם)2.16 1.79
מים (גרם)45.737.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)30.3225.12
ויטמין B (מ"ג)10.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.530.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.58.7
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.05
ויטמין C (מ"ג)3.032.51
ויטמין D (מק"ג)0.140.12
ויטמין E (מ"ג)0.530.44
ויטמין K (מק"ג)5.024.16
סידן (מ"ג)30.0624.91
ברזל (מ"ג)0.70.58
מגנזיום (מ"ג)13.9711.58
זרחן (מ"ג)47.0338.96
אבץ (מ"ג)0.260.22
אשלגן (מ"ג)293.98243.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.270.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.250.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 25.7% 7.3% 63.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.