דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק נהדר מהמטבח המרוקאי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 339 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את הבשר בסיר לחץ (בישול במשך 20 דקות לאחר רתיחה), מוציאים וחותכים לקוביות. למי שאין סיר לחץ - מבשלים את נתח הבשר השלם בסיר לפחות למשך שעתיים לאחר רתיחה (על אותה אש), ולאחר מכן חותכים לקוביות.
  • 2 בסיר מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל. מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים כ- 2 וחצי עד 3 ליטר מים, מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול כ- 20 דקות. מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה, ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים בבישול כחצי שעה נוספת. רבע שעה לפני שמכבים את הגז מסננים את החומוס ומוסיפים למרק. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)582172
חלבונים (גרם)46.01 13.57
פחמימות (גרם)3410
מתוכן סוכרים (גרם)2.79 0.82
שומנים (גרם)28.52 8.41
מתוכם שומן רווי (גרם)10.04 2.96
כולסטרול (מ"ג)169.7 50.06
נתרן (מ"ג)883.84260.72
סיבים תזונתיים (גרם)2.63 0.78
מים (גרם)196.4457.95
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.092.68
ויטמין B (מ"ג)16.965
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.480.14
ויטמין B3 (מ"ג)13.383.95
ויטמין B5 (מ"ג)2.10.62
ויטמין B6 (מ"ג)0.760.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.9410.9
ויטמין B12 (מק"ג)20.59
ויטמין C (מ"ג)12.583.71
ויטמין E (מ"ג)0.080.02
ויטמין K (מק"ג)28.458.39
סידן (מ"ג)41.1212.13
ברזל (מ"ג)2.060.61
מגנזיום (מ"ג)56.9716.81
זרחן (מ"ג)347.3102.45
אבץ (מ"ג)5.891.74
אשלגן (מ"ג)830.53244.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.790.53
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.510.44
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)12.053.55
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)10.423.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 25.7% 41.5% 30.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.