דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גליליות וופל בהכנה ביתית

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 26 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הגליליות)

  • הגליליות
  • חלבון ביצה - 2 יחידות - סה"כ (66 גרם)
    מביצה L
  • חמאה - 50 גרם
    מומסת
  • סוכר - 50 גרם
    1/4 כוס
  • קמח לבן - 60 גרם
    1/2 כוס פחות כף
  • מלח - קורט
  • המילוי
  • נוטלה - 30 כפיות - סה"כ (540 גרם)
    כפית אחת לכל גלילית
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 2 בקערה טורפים יחד בעזרת מטרפה את החלבונים והחמאה. מוסיפים את הסוכר, הקמח והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. שימו לב: לא לטרוף בחוזקה אלא בעדינות.
  • 3 בעזרת כף/שקית זילוף מניחים כמות קטנה מהבלילה על משטח סיליקון לאפייה, (אם אין לכם אפשר על נייר אפייה אבל עדיף על סיליקון), ובעזרת פלטה קטנה משטחים את הבלילה לשכבה דקה מאוד בצורת מלבן קטן ומיישרים מעט את השוליים. (כפי שמודגם בסרטון באינסטגרם).
  • 4 בתור התחלה תעשו רק מלבן אחד ולאחר האפייה תבינו אם אתם צריכים לשטח את המלבן לשכבה דקה/עבה יותר.
  • 5 אופים בתנור החם למשך 6 דקות בדיוק (ככה היה אצלי בתנור, תעשו ניסיון ותבינו כמה צריך בתנור שלכם). באותו הרגע שיוצא מהתנור מגלגלים בעזרת הידיים/על מקלון דק, ומחזיקים מהודק מספר שניות שהחלק הפתוח יתהדק ושהגליל לא ייפתח. אני אפיתי כל פעם רק שני מלבנים כדי להצליח לגלגל לפני שזה מתקשה.
  • 6 לאחר שסיימנו עם כל הבלילה, אפשר למלא בנוטלה, גנאש שוקולד, ממרח קינדר, ממרח לוטוס או כל ממרח שבא לכם, רק לא נוזלי מדי ולא בעל אחוז גבוה של נוזלים, מהסיבה שאנחנו לא רוצים שהמילוי ירטיב את הוופל.
  • 7 שומרים בקופסא אטומה במקום יבש ונהנים מגליליות וופל נוטלה מושלמות!
  • 8 בתיאבון חיוך
  • מספר דגשים לפני שאתם מתחילים:
  • 1 העבודה עם הוופל צריכה להיות מאוד זריזה. אם לא תגלגלו את הוופל כשהוא רותח לא תצליחו לגלגל כי הוא מתקשה בשניות אחדות. לכן, כדאי בכל סיבוב לאפות רק שניים-שלושה מלבני וופל כדי שתספיקו לגלגל כמו שצריך ושזה לא יישבר. זה דורש קצת זמן אבל בין אפייה לאפייה אתם יכולים לעשות מטלות בית או להעביר את הזמן איך שבא לכם. התוצאה שווה את התהליך!
  • 2 שימו לב: לאחר כל אפייה, מורידים את משטח הסיליקון מהמגש הרותח לשיש קר כדי שיתקרר ולא עובדים על משטח סיליקון חם מהסיבה שלא תצליחו למרוח את הבלילה כי היא פשוט תימס. לאחר שהכנתם את המלבנים מניחים את משטח הסיליקון חזרה על המגש ומכניסים מיד לתנור לאפייה.
טיפ למתכון
אני מילאתי בנוטלה - אפשר למלא בכל מילוי אחר שאוהבים וגם לקשט איך שרוצים.

ציוד נדרש: שקית זילוף, משטח סיליקון לאפייה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של נועה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)124485
חלבונים (גרם)1.58 6.19
פחמימות (גרם)1453
מתוכן סוכרים (גרם)11.83 46.2
שומנים (גרם)6.94 27.09
מתוכם שומן רווי (גרם)2.79 10.88
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.140.53
כולסטרול (מ"ג)4.77 18.63
נתרן (מ"ג)37.22145.41
סיבים תזונתיים (גרם)0.01 0.02
מים (גרם)1.937.53
ויטמין B (מ"ג)30.750.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.06
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)00.02
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.893.47
ויטמין B12 (מק"ג)00.01
ויטמין C (מ"ג)0.120.47
סידן (מ"ג)1.837.14
ברזל (מ"ג)0.060.24
מגנזיום (מ"ג)0.240.95
זרחן (מ"ג)2.238.71
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)3.6214.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 31.4% 7.2% 61.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.