2 בקערה טורפים יחד בעזרת מטרפה את החלבונים והחמאה. מוסיפים את הסוכר, הקמח והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. שימו לב: לא לטרוף בחוזקה אלא בעדינות.
3 בעזרת כף/שקית זילוף מניחים כמות קטנה מהבלילה על משטח סיליקון לאפייה, (אם אין לכם אפשר על נייר אפייה אבל עדיף על סיליקון), ובעזרת פלטה קטנה משטחים את הבלילה לשכבה דקה מאוד בצורת מלבן קטן ומיישרים מעט את השוליים. (כפי שמודגם בסרטון באינסטגרם).
4 בתור התחלה תעשו רק מלבן אחד ולאחר האפייה תבינו אם אתם צריכים לשטח את המלבן לשכבה דקה/עבה יותר.
5 אופים בתנור החם למשך 6 דקות בדיוק (ככה היה אצלי בתנור, תעשו ניסיון ותבינו כמה צריך בתנור שלכם). באותו הרגע שיוצא מהתנור מגלגלים בעזרת הידיים/על מקלון דק, ומחזיקים מהודק מספר שניות שהחלק הפתוח יתהדק ושהגליל לא ייפתח. אני אפיתי כל פעם רק שני מלבנים כדי להצליח לגלגל לפני שזה מתקשה.
6 לאחר שסיימנו עם כל הבלילה, אפשר למלא בנוטלה, גנאש שוקולד, ממרח קינדר, ממרח לוטוס או כל ממרח שבא לכם, רק לא נוזלי מדי ולא בעל אחוז גבוה של נוזלים, מהסיבה שאנחנו לא רוצים שהמילוי ירטיב את הוופל.
1 העבודה עם הוופל צריכה להיות מאוד זריזה. אם לא תגלגלו את הוופל כשהוא רותח לא תצליחו לגלגל כי הוא מתקשה בשניות אחדות. לכן, כדאי בכל סיבוב לאפות רק שניים-שלושה מלבני וופל כדי שתספיקו לגלגל כמו שצריך ושזה לא יישבר. זה דורש קצת זמן אבל בין אפייה לאפייה אתם יכולים לעשות מטלות בית או להעביר את הזמן איך שבא לכם. התוצאה שווה את התהליך!
2 שימו לב: לאחר כל אפייה, מורידים את משטח הסיליקון מהמגש הרותח לשיש קר כדי שיתקרר ולא עובדים על משטח סיליקון חם מהסיבה שלא תצליחו למרוח את הבלילה כי היא פשוט תימס. לאחר שהכנתם את המלבנים מניחים את משטח הסיליקון חזרה על המגש ומכניסים מיד לתנור לאפייה.