דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלסלת שומשום מתוקה
סלסלת שומשום מתוקה

מצרכים למתכון

801 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ממיסים בסיר בינוני סוכר ופלח לימון תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ עד למרקם קרמלי ללא גושי סוכר, על אש בינונית על מנת לא לשרוף את הסוכר.
  • 2 כאשר המרקם מוכן מוסיפים את השומשום ומערבבים.
  • 3 לוקחים נייר פרגמנט ומשמנים משני הצדדים.
  • 4 מניחים על הקערה שבחרנו וגוזרים.
  • 5 חשוב מאוד על מנת לא לקבל כוויות באצבעות - קערת מים קרים ליד.
  • 6 לוקחים בכף עץ כמויות קטנות ומשטחים לתוך הקערה תוך כדי הרטבת הידיים.
  • 7 משטחים היטב לעובי הרצוי, מוסיפים שוב ומשטחים עד שמקבלת הצורה הרצויה.
  • 8 מוציאים את קערת השומשום מהכלי ומייבשים מהמים שהצטברו,
  • מצננים ומוסיפים (לא חובה) כל דבר שהוא לא נוזלי - פירות, מרציפנים, עוגיות דבש ועוד.
  • 9 בסוף נוגסים את הקערה!
  • 10 יפה וטעים חיוך

הערות חשובות לשלבי ההכנה - בשלב ב` - מוסיפים 2 כוסות שומשום, מאחדים את הקרמל והשומשום ומיד מכבים את האש, שלא יתקשה. בשלב הבא לוקחים כל צורה של קערה וגוזרים את נייר הפרגמנט המשומן משני צידיו ומצמידים לקערה. התהליך הבא דורש זריזות - יוצקים חלק מהעיסה לקערה, מרטיבים את האצבעות ומשטחים. חשוב מאוד כל הזמן להרטיב את האצבעות - הקרמל חם מאוד. כשמתקרר מעט מוציאים מהכלי ומוציאים את נייר הפרגמנט.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)3,442430
חלבונים (גרם)50.64 6.32
פחמימות (גרם)56671
מתוכן סוכרים (גרם)499.55 62.37
שומנים (גרם)124.46 15.54
מתוכם שומן רווי (גרם)14.09 1.76
נתרן (מ"ג)59.537.43
סיבים תזונתיים (גרם)28.94 3.61
מים (גרם)17.632.2
ויטמין A (מק"ג)0.40.05
ויטמין B (מק"ג)0.2227.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.040
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.020
ויטמין C (מ"ג)15.41.92
סידן (מ"ג)4,072508.31
ברזל (מ"ג)0.190.02
מגנזיום (מ"ג)2.40.3
זרחן (מ"ג)30.37
אבץ (מ"ג)0.020
אשלגן (מ"ג)1,999249.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 16.2% 6.6% 73.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.