דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט תאילנדי מ-ט-ו-ר-ף!

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 382 גרם למנה\יחידה (חלוקה עבור 4 סועדים מבוגרים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את חזה העוף במים עם מעט מלח למשך כ- 20 דקות או עד שמוכן לגמרי ומסננים (מה שנקרא: "עוף מכובס"). חותכים לרצועות ומניחים בצד.
  • 2 מרתיחים את כל מצרכי רוטב הבוטנים בסיר על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. אם היא סמיכה מדי - אפשר להוסיף מעט מים, ממש כמו שמכינים טחינה! מסירים מהאש.
  • 3 מחממים את רוטב הסויה והסוכר בסיר עד שהסוכר נמס, מסירים מהאש ומערבבים עם כל הירקות וחזה העוף המבושל (את המלפפונים ניתן לחתוך גם לגפרורים עם סכין ויש להשתמש רק בחלק הקשה שלהם. הבצל הירוק צריך להיות חתוך לרצועות דקיקות).
  • 4 מרכיבים את המנה: מניחים במרכז הצלחת את הסלט (לוותר על שאריות המשרה) בתנועת חיבוק ליצירת מגדל, מוסיפים בנדיבות מרוטב הבוטנים, ומפזרים מעל בוטנים קצוצים ובצל ירוק קצוץ.
  • 5 מגישים סלט עוף תאילנדי מושלם ומתענגים על כל ביס!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין את הסלט מראש עד כ- 4 שעות לפני ההגשה.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)37999
חלבונים (גרם)28.03 7.35
פחמימות (גרם)318
מתוכן סוכרים (גרם)20.76 5.44
שומנים (גרם)15.81 4.14
מתוכם שומן רווי (גרם)4.7 1.23
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.330.09
כולסטרול (מ"ג)48.31 12.66
נתרן (מ"ג)960.7251.82
סיבים תזונתיים (גרם)4.4 1.15
מים (גרם)284.0174.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)586.84153.82
ויטמין B (מ"ג)9.982.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B3 (מ"ג)8.032.11
ויטמין B5 (מ"ג)1.010.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.490.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)66.6517.47
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.05
ויטמין C (מ"ג)68.217.88
ויטמין D (מק"ג)0.080.02
ויטמין E (מ"ג)1.690.44
ויטמין K (מק"ג)66.0617.32
סידן (מ"ג)78.0920.47
ברזל (מ"ג)1.720.45
מגנזיום (מ"ג)59.8615.69
זרחן (מ"ג)213.9556.08
אבץ (מ"ג)1.430.38
אשלגן (מ"ג)632.4165.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.930.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.80.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.070.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.960.78

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 19.9% 35.2% 39.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?