דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון טעים לרוזלך שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 46 גרם למנה\יחידה (כמות רוזלך מוערכת)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח יחד עם השמרים והמים, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ומעבדים למשך כ- 5 דקות. בשלב זה כבר אמור להתגבש בצק, במידת הצורך מוסיפים 1/4 כוס מים נוספת. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ- 7 דקות במהירות גבוהה. הבצק שמתקבל צריך להיות חלק אך מעט דביק. מעבירים אותו אל קערה משומנת ומתפיחים כשעה במקום חמים.
  • 2 מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל- 4 כדורים שווים, מניחים על משטח מקומח ומתפיחים במשך כ- 25 דקות נוספות.
  • 3 פותחים כל כדור לעלה בצק ומורחים את הנוטלה בשכבה אחידה. בשלב זה אתם יכולים להוסיף אגוזים, סוכריות או ממרחים שונים נוספים. מקפלים את עלה הבצק מצד אחד לצד השני בעדינות וחותכים לרוזלך בגודל הרצוי.
  • 4 מעבירים את הרוזלך אל תבנית האפייה של התנור (מרופדת בנייר אפייה) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 8-10 דקות (תלוי בסוג התנור). מוציאים מהתנור, מצננים מעט ובוזקים אבקת סוכר לקיושט. מתקבל רוזלך שוקולד מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיר!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)167363
חלבונים (גרם)2.91 6.34
פחמימות (גרם)2554
מתוכן סוכרים (גרם)1.12 2.43
שומנים (גרם)6.14 13.35
מתוכם שומן רווי (גרם)1.68 3.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.02
כולסטרול (מ"ג)0.5 1.09
נתרן (מ"ג)37.5581.7
סיבים תזונתיים (גרם)0.06 0.14
מים (גרם)8.5718.64
ויטמין B (מ"ג)0.150.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.21
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.5718.65
ויטמין C (מ"ג)1.292.8
סידן (מ"ג)17.8638.85
ברזל (מ"ג)0.621.35
מגנזיום (מ"ג)0.090.19
זרחן (מ"ג)20.3644.29
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.030.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 18.1% 8.6% 73.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.