דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להמיס את השוקולד עם החמאה הרכה (100 גרם) בסיר על אש נמוכה ולקרר.
  • 2 להקציף 4 ביצים עם סוכר לבן (חצי כוס) למשך מספר דקות לתערובת סמיכה.
  • 3 מוסיפים 3/4 כוס סוכר חום כהה וקמח תופח (1.25 כוסות) ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד המקוררת ומערבבים שנית.
  • 4 ממלאים כוס בתערובת ומניחים בצד. את יתרת התערובת משטחים על תבנית אפייה משומנת.
  • 5 לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  • 6 להקציף חמאה רכה (50 גרם), גבינה (עדיף גבינת פילדלפיה), סוכר (1/3 כוס) ותמצית שקדים (או תמצית רום). להוסיף את הקמח התופח (1/4 כוס) ו- 2 הביצים הנותרות ולערבל שנית.
  • 7 למרוח את תערובת הגבינה על תערובת השוקולד. שופכים את כוס תערובת השוקולד שהשארנו בצד במרווחים שונים על תערובת הגבינה, ובעזרת סכין או מזלג מערבבים את תערובת השוקולד בתערובת הגבינה ויוצרים דוגמת שיש.
  • 8 אופים בחלק התחתון של התנור כ- 55-60 דקות ועד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 9 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אלינוער מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)255345
חלבונים (גרם)4.84 6.55
פחמימות (גרם)2940
מתוכן סוכרים (גרם)14.09 19.07
שומנים (גרם)13.32 18.02
מתוכם שומן רווי (גרם)7.47 10.1
כולסטרול (מ"ג)112.84 152.7
נתרן (מ"ג)151.65205.2
מים (גרם)15.5721.06
ויטמין A (מק"ג)28.5638.65
ויטמין B (מ"ג)0.480.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.6613.07
ויטמין B12 (מק"ג)0.260.36
ויטמין D (מק"ג)0.180.24
ויטמין E (מ"ג)0.20.27
ויטמין K (מק"ג)0.060.08
סידן (מ"ג)25.4634.45
ברזל (מ"ג)0.430.58
מגנזיום (מ"ג)3.054.13
זרחן (מ"ג)39.2353.09
אבץ (מ"ג)0.230.31
אשלגן (מ"ג)36.4149.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.781.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.710.96

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 28% 10.2% 61.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.