דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות טחינה עם סילאן
עוגיות טחינה עם סילאן
עוגיות פשוט מושלמות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 22 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח את כל המצרכים היבשים בקערה, לערבב לפיזור אחיד של המצרכים וליצור גומה.
  • 2 לערבב את השמן, הטחינה הגולמית והסילאן בקערה נפרדת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3 למזוג את תערובת הטחינה אל המצרכים היבשים בקערה ולערבב בעזרת הידיים עד לקבלת בצק במרקם של פלסטלינה.
  • 4 לקרוץ מהבצק כדורים קטנים ולקשט בשקד שלם קלוף.
  • 5 להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום של כ- 170 מעלות במשך 10-12 דקות (העוגיות תהיינה רכות אך הן תתקשנה במהלך הקירור).
  • 6 לפדר באבקת סוכר ולהגיש (לשמור את העוגיות בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר).
  • 7 בתיאבון חיוך
  • גיוונים/טיפים:
  • 1 בכדי להכין את העוגיות בגרסא מעט בריאה יותר - ניתן לשלב 50% קמח כוסמין מלא במקום הקמח הלבן.
  • 2 ניתן להשתמש בכל טחינה שאוהבים (גם משומשום מלא).
  • 3 קישוט השקד אינו חובה - ניתן לקשט רק באבקת סוכר או פיסטוק במקום שקד.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)104466
חלבונים (גרם)1.83 8.25
פחמימות (גרם)1254
מתוכן סוכרים (גרם)6.06 27.24
שומנים (גרם)5.46 24.56
מתוכם שומן רווי (גרם)0.62 2.8
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
נתרן (מ"ג)52.71237.09
סיבים תזונתיים (גרם)0.19 0.84
מים (גרם)0.050.23
ויטמין B (מ"ג)53.570.24
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.15
ויטמין B5 (מ"ג)00.02
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.52.25
ויטמין E (מ"ג)0.261.18
סידן (מ"ג)13.0858.85
ברזל (מ"ג)0.040.17
מגנזיום (מ"ג)2.6812.05
זרחן (מ"ג)4.8421.77
אבץ (מ"ג)0.030.14
אשלגן (מ"ג)7.1432.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.55
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.54
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.311.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.311.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 28% 9.4% 61.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.