דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת מצות שוקולד וחלבה
עוגת מצות שוקולד וחלבה
העוגה הכי טעימה בפסח

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • המצות
  • מצות - 12 יחידות - סה"כ (360 גרם)
  • קרם השוקולד והחלבה
  • חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
    או מרגרינה
  • שוקולד מריר - 3 אריזות נייר - סה"כ (300 גרם)
  • אבקת קקאו - 2 כפות גדושות - סה"כ (18 גרם)
  • סוכר - כוס (179 גרם)
    כוס חד פעמית לשתיה חמה
  • מים - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • ברנדי - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    או רום
  • חלבה שומשום - 300 גרם
    מפוררת
  • הקישוט
  • חלבה מסולסלת - 100 גרם
    לא חובה מסולסלת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בסיר קטן לשים להמיס את החמאה, השוקולד המריר, אבקת הקקאו, הסוכר והמים עד להמסה מלאה.
  • 2 להוסיף את הברנדי והחלבה המפוררת, ולערבב היטב עד לאחידות.
  • 3 לטבול מצה אחת במים, להניח על צלחת הגשה ולמרוח מעל כ- 2 כפות מקרם השוקולד והחלבה (אולי מעט יותר). להניח שוב מצה רטובה מעל ושוב למרוח מקרם השוקולד והחלבה (להמשיך כל הלאה לכל שכבות העוגה).
  • 4 בסוף ליישר יפה ולקשט איך שאוהבים - אני קישטתי בחלבה מפוררת (אפשר בקוקוס, אגוזים, ברס אגוזים ועוד).
  • 5 בתיאבון וחג שמח חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)450460
חלבונים (גרם)7.37 7.53
פחמימות (גרם)5354
מתוכן סוכרים (גרם)11.2 11.44
שומנים (גרם)23.07 23.57
מתוכם שומן רווי (גרם)11 11.24
כולסטרול (מ"ג)32.81 33.52
נתרן (מ"ג)35.7536.52
סיבים תזונתיים (גרם)0.75 0.76
מים (גרם)4.985.09
ויטמין B (מק"ג)34.8435.6
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.360.37
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)17.1417.51
ברזל (מ"ג)1.191.21
מגנזיום (מ"ג)5.665.79
זרחן (מ"ג)8.268.44
אבץ (מ"ג)0.080.08
אשלגן (מ"ג)17.3717.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 27.4% 8.8% 62.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.