דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר אפויות
קציצות בקר אפויות
בשר אפוי עדיף ממטוגן

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 324 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות (כ- 19 קציצות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל מצרכי הקציצות בקערה ומניחים בצד (אפשר בינתיים לשים במקרר).
  • 2 במחבת (אפשר בווק) מטגנים בשמן הזית את הירקות למשך כ- 10-15 דקות עד לריכוך קל. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכבים את הגז.
  • 3 מניחים בתבנית (אפשר בחד פעמית) 3/4 מכמות הירקות. יוצרים כדורים מתערובת הקציצות, משטחים מעט ומניחים על הירקות. את יתר הירקות מפזרים על הקציצות.
  • 4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות.
  • 5 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בנתח בקר רזה: כתף, פילה, פילה מדומה. במקום פירורי לחם ניתן להשתמש בסובין שיבולת שועל.

שיטת ההכנה כוללת גם הקפצה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28889
חלבונים (גרם)24.14 7.44
פחמימות (גרם)206
מתוכן סוכרים (גרם)7.62 2.35
שומנים (גרם)12.61 3.89
מתוכם שומן רווי (גרם)3.34 1.03
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)88.28 27.21
נתרן (מ"ג)1,226377.83
סיבים תזונתיים (גרם)3.67 1.13
מים (גרם)228.6970.49
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)368.19113.49
ויטמין B (מ"ג)6.62.03
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.681.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.930.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.570.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.7413.48
ויטמין B12 (מק"ג)1.870.58
ויטמין C (מ"ג)55.7217.17
ויטמין D (מק"ג)0.20.06
ויטמין E (מ"ג)1.480.46
ויטמין K (מק"ג)41.8812.91
סידן (מ"ג)69.221.33
ברזל (מ"ג)3.561.1
מגנזיום (מ"ג)41.6712.84
זרחן (מ"ג)224.769.26
אבץ (מ"ג)5.441.68
אשלגן (מ"ג)676.98208.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.430.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.410.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 20.9% 40.1% 32.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.