דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת טחינה קלה להכנה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה עד שהתערובת מעלה קצף.
  • 2 מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה.
  • 3 מוסיפים מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה.
  • 4 מוסיפים טחינה ומערבבים עד שהטחינה נבלעת בתערובת.
  • 5 משמנים תבנית עגולה ומשטחים בה את התערובת.
  • 6 אופים בחום של 180 מעלות כ- 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
  • 7 בתיאבון!
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)353340
חלבונים (גרם)6.7 6.45
פחמימות (גרם)3938
מתוכן סוכרים (גרם)2.39 2.31
שומנים (גרם)18.88 18.18
מתוכם שומן רווי (גרם)1.98 1.91
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)53.94 51.95
נתרן (מ"ג)153.69148.02
סיבים תזונתיים (גרם)0.89 0.86
מים (גרם)32.5931.39
ויטמין A (מק"ג)23.722.83
ויטמין B (מ"ג)1.931.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.17
ויטמין B3 (מ"ג)1.261.21
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.827.53
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.12
ויטמין C (מ"ג)3.753.61
ויטמין D (מק"ג)0.30.29
ויטמין E (מ"ג)0.160.15
ויטמין K (מק"ג)0.040.04
סידן (מ"ג)28.5927.53
ברזל (מ"ג)0.750.72
מגנזיום (מ"ג)2.492.4
זרחן (מ"ג)29.7128.61
אבץ (מ"ג)0.190.18
אשלגן (מ"ג)30.5129.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.530.51
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.490.48

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 28.8% 10.2% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.