דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חטיף גרנולה טעים שאפשר לקחת לעבודה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 51 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל החומרים היבשים - שיבולת שועל, פצפוצי אורז, קוקוס, קמח מלא מנופה, אבקת אפייה וקליפות תפוז מסוכרות.
  • 2 מוסיפים לקערת היבשים שמן קנולה, דבש, סוכר חום ותמצית וניל.
  • 3 מערבבים הכל ביחד בקערה ומשטחים על נייר אפייה בתבנית אלומיניום בינונית (22X22 ס"מ).
  • 4 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • 5 אופים כ- 15-20 דקות לקבלת מרקם רך ועד להזהבה.
  • 6 מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
  • 7 הכנת קרם השוקולד - מרתיחים שמנת מתוקה, שופכים על השוקולד, נותנים לתערובת לעמוד 2-3 דקות ומערבבים עד לקבלת קרם שוקולד.
  • 8 חותכים את מאפה הגרנולה לריבועים בגודל הרצוי וטובלים כל חתיכה בחציה בשוקולד מריר מומס.
  • 9 מניחים על נייר אפייה (כשהצד שלא טבול בשוקולד מונח כלפי מטה) עד להתקררות מלאה ומשם למקרר בקופסא אטומה לחלוטין.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 22X22 ס"מ (תבנית אלומיניום בינונית).

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. הערך התזונתי לא כולל את קליפות התפוז המסוכרות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רינת להב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)240469
חלבונים (גרם)2.87 5.61
פחמימות (גרם)2447
מתוכן סוכרים (גרם)12.53 24.47
שומנים (גרם)15.55 30.37
מתוכם שומן רווי (גרם)5.52 10.78
כולסטרול (מ"ג)12.47 24.36
נתרן (מ"ג)30.2259.04
סיבים תזונתיים (גרם)1.36 2.66
מים (גרם)2.064.03
ויטמין B (מ"ג)0.320.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.558.88
ויטמין C (מ"ג)0.050.1
סידן (מ"ג)8.7717.13
ברזל (מ"ג)0.551.08
מגנזיום (מ"ג)14.2827.9
זרחן (מ"ג)42.6883.39
אבץ (מ"ג)0.330.64
אשלגן (מ"ג)43.6385.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 35.6% 6.6% 54.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.