העוגה המושלמת לראש השנה טבעוני - עוגת עקיצת הדבורה עם סילאן או דבש טבעוני, קרם וניל טבעוני מפנק במיוחד וציפוי שקדים מפנק עוד יותר, 302 קלוריות למנה, 255 קלוריות ל-100 גרם
1 במיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, קמח תפוחי האדמה, קמח השקדים, השמרים והסוכר. מוסיפים את תמצית הוניל, החלב (בהדרגה) והמלח (1/3 כפית) ולשים עד לקבלת בצק.
2 מוסיפים את החמאה הטבעונית והמלח (קורט), ולשים כ- 10 דקות נוספות.
3 מעבירים לקערה מעט משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח כשעה בטמפרטורת החדר או במקרר למשך הלילה.
4 מוציאים את האוויר מהבצק, מרדדים אותו על משטח עבודה מקומח קלות לעלה גדול בטיפונת מקוטר התבנית, קורצים עיגול של 24 ס"מ ומניחים בעדינות בתחתית התבנית. מכסים ומשאירים להתפחה עד להכפלת הנפח.
הכנת ציפוי השקדים ב"דבש":
1 מבשלים בסיר קטן את הסוכר, הסילאן (או הדבש הטבעוני), החמאה הטבעונית והשמנת הצמחית עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה ומגיעה לרתיחה.
2 מנמיכים את האש ומבשלים לעוד 2 דקות תוך בעבוע קל להסמכה קלה.
3 מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים.
4 מצננים לטמפרטורת החדר.
אפייה:
1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
2 כשהבצק סיים לתפוח, משטחים עליו ממש בעדינות את ציפוי השקדים. יש להעביר מעט מתערובת השקדים בכל פעם, ולשטח מאוד בעדינות כדי לשמור על ההתפחה.
3 אופים את העוגה כ- 25 דקות עד שציפוי השקדים מזהיב ומתקבל צבע קרמלי, ומצננים היטב.
4 שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר מכוסה היטב עד להרכבה.
הכנת סירופ הסוכר:
1 בסיר קטן מבשלים יחד את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה.
2 ממשיכים לבשל לעוד כמה דקות ומכבים את האש.
הכנת "קרם הוניל והדבש":
1 במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת הצמחית עם חלב הסויה ואינסטנט הפודינג וניל לקצפת יציבה.
2 ממש לפני שהקצפת יציבה לחלוטין, מוסיפים את הסילאן (או הדבש הטבעוני) וממשיכים להקציף עד לאיחוד.
3 מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק של 1.5-2 ס"מ (לא חובה אם מעדיפים למרוח את הקרם על העוגה ולא לזלף).
4 חוצים את עוגת השמרים במרכזה בעזרת סכין משוננת. מניחים את חלקה התחתון של העוגה על צלחת הגשה ומספיגים מחצית מכמות הסירופ בעזרת מברשת. לחזור על הפעולה עם החלק העליון של העוגה (כמובן שבחלק העליון יש להספיג את הסירופ בצד הפנימי של העוגה שללא ציפוי השקדים).
5 מזלפים על תחתית העוגה את הקרם או מורחים אותו בעזרת מרית.
6 מניחים בעדינות את החלק העליון של העוגה על החלק על הקרם.
7 שומרים את העוגה בקופסה אטומה במקרר ומוציאים לטמפרטורת החדר זמן קצר לפני ההגשה. מתקבלת עוגת עקיצת הדבורה טבעונית מושלמת!