דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחת העוגות הטבעוניות הטעימות שתכינו

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 84 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הבסיס:
  • 1 טוחנים יחד את האגוזים והתמרים במעבד מזון.
  • 2 מוסיפים את השקדים הטחונים ואת שמן הקוקוס, וטוחנים עוד מספר שניות עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 3 מרדדים ומהדקים את העיסה בתבנית פאי מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקפיא.
  • הכנת הקרם:
  • 1 טוחנים יחד את אגוזי הקשיו, קרם הקוקוס וסירופ האגבה עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  • 2 מוסיפים לקרם את גרידת ומיץ הלימון, ומערבבים.
  • 3 מוציאים את בסיס העוגה מהמקפיא, יוצקים עליה את הקרם ומחזירים למקפיא. כאשר הקרם על העוגה שבמקפיא התמצק וקפא מעט, עוברים לשלב הבא...
  • הכנת ציפוי פירות יער:
  • 1 טוחנים יחד את פירות היער, המים ואגוזי הקשיו עד לקבלת בלילה חלקה.
  • 2 יוצקים את הבלילה מעל העוגה ומקפיאים שוב לפחות ל- 3 שעות.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום סירופ האגבה אפשר להשתמש בדבש (אך לקחת בחשבון שהמתכון כבר לא יהיה טבעוני).

ציוד נדרש: תבנית עגולה סטנדרטית בקוטר 26 ס"מ (אפשר תבנית קטנה יותר ואז העוגה תצא גבוהה יותר).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דורה לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)345411
חלבונים (גרם)7.87 9.38
פחמימות (גרם)2530
מתוכן סוכרים (גרם)13.82 16.48
שומנים (גרם)25.47 30.36
מתוכם שומן רווי (גרם)7.39 8.81
נתרן (מ"ג)9.1110.86
סיבים תזונתיים (גרם)2.96 3.53
מים (גרם)9.9211.83
ויטמין A (מק"ג)1.421.69
ויטמין B (מ"ג)1.171.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.550.65
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.6310.29
ויטמין C (מ"ג)1.081.29
ויטמין E (מ"ג)0.230.27
ויטמין K (מק"ג)8.9210.63
סידן (מ"ג)20.2424.13
ברזל (מ"ג)1.641.96
מגנזיום (מ"ג)73.9988.22
זרחן (מ"ג)141.59168.81
אבץ (מ"ג)1.361.62
אשלגן (מ"ג)274.88327.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.752.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.732.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.286.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.226.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 41.7% 12.9% 40.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.