דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחת העוגות הטבעוניות הטעימות שתכינו

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 84 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הבסיס:
  • 1 טוחנים יחד את האגוזים והתמרים במעבד מזון.
  • 2 מוסיפים את השקדים הטחונים ואת שמן הקוקוס, וטוחנים עוד מספר שניות עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 3 מרדדים ומהדקים את העיסה בתבנית פאי מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקפיא.
  • הכנת הקרם:
  • 1 טוחנים יחד את אגוזי הקשיו, קרם הקוקוס וסירופ האגבה עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  • 2 מוסיפים לקרם את גרידת ומיץ הלימון, ומערבבים.
  • 3 מוציאים את בסיס העוגה מהמקפיא, יוצקים עליה את הקרם ומחזירים למקפיא. כאשר הקרם על העוגה שבמקפיא התמצק וקפא מעט, עוברים לשלב הבא...
  • הכנת ציפוי פירות יער:
  • 1 טוחנים יחד את פירות היער, המים ואגוזי הקשיו עד לקבלת בלילה חלקה.
  • 2 יוצקים את הבלילה מעל העוגה ומקפיאים שוב לפחות ל- 3 שעות.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום סירופ האגבה אפשר להשתמש בדבש (אך לקחת בחשבון שהמתכון כבר לא יהיה טבעוני).

ציוד נדרש: תבנית עגולה סטנדרטית בקוטר 26 ס"מ (אפשר תבנית קטנה יותר ואז העוגה תצא גבוהה יותר).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דורה לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)345411
חלבונים (גרם)7.87 9.38
פחמימות (גרם)2530
מתוכן סוכרים (גרם)13.82 16.48
שומנים (גרם)25.47 30.36
מתוכם שומן רווי (גרם)7.39 8.81
נתרן (מ"ג)9.1110.86
סיבים תזונתיים (גרם)2.96 3.53
מים (גרם)9.9211.83
ויטמין A (מק"ג)1.421.69
ויטמין B (מ"ג)1.171.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.550.65
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.6310.29
ויטמין C (מ"ג)1.081.29
ויטמין E (מ"ג)0.230.27
ויטמין K (מק"ג)8.9210.63
סידן (מ"ג)20.2424.13
ברזל (מ"ג)1.641.96
מגנזיום (מ"ג)73.9988.22
זרחן (מ"ג)141.59168.81
אבץ (מ"ג)1.361.62
אשלגן (מ"ג)274.88327.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.752.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.732.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.286.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.226.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 41.7% 12.9% 40.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.78 (0.86 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.