גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | הנסיכה הלבנה של הקינוחים - פבלובה |
10 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
ציוד נדרש: שקית זילוף גדולה (גם בינונית זה בסדר), פיית זילוף חלקה, לקקן.
שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה. מי שאופה הרבה (וגם מי שלא) בוודאי נתקל בתופעת ה"חלבונים האבודים": אתם מפרידים בין חלמונים (הצהוב) לחלבונים (הלבן), משתמשים בחלמונים ואיכשהו תמיד נשארים לכם חלבונים, וכמעט תמיד אתם תוהים מה כדאי לעשות איתם. ישנם מגוון רחב של מתכונים שעונים על השאלה "מה לעשות עם החלבונים מיותרים", אבל אם תשאלו אותי הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות זה להכין פבלובה! פבלובה מבחינתי היא הנסיכה הלבנה של הקינוחים, קינוח מרשים שמכינים רק לאירועים מיוחדים, בגלל שהיא יוצאת מתוקה יחסית נחמד לשלב אותה עם פירות יער שטעמם חמוץ מעט, ותותים אשר מענקים צבע ועיטור יפה לנסיכה הלבנה.
המתכון באדיבות מעין צדוק
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 287 | 251 |
חלבונים (גרם) | 2.28 | 1.99 |
פחמימות (גרם) | 48 | 42 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 38.82 | 33.96 |
שומנים (גרם) | 9.52 | 8.33 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 5.76 | 5.04 |
מתוכם שומן טראנס (גרם) | 0.42 | 0.36 |
כולסטרול (מ"ג) | 28.5 | 24.93 |
נתרן (מ"ג) | 137.92 | 120.67 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 1.46 | 1.27 |
מים (גרם) | 11.72 | 10.25 |
ויטמין B (מק"ג) | 0.11 | 92.23 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.06 | 0.06 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 0.01 | 0.01 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.03 | 0.02 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0 | 0 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 0.53 | 0.46 |
ויטמין B12 (מק"ג) | 0.01 | 0.01 |
סידן (מ"ג) | 1.32 | 1.15 |
ברזל (מ"ג) | 0.02 | 0.02 |
מגנזיום (מ"ג) | 1.51 | 1.32 |
זרחן (מ"ג) | 2.21 | 1.94 |
אבץ (מ"ג) | 0 | 0 |
אשלגן (מ"ג) | 22.29 | 19.5 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0 | 0 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0 | 0 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0 | 0 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0 | 0 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם