דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הנסיכה הלבנה של הקינוחים - פבלובה
הנסיכה הלבנה של הקינוחים - פבלובה
הנסיכה הלבנה של הקינוחים - פבלובה
קצף חלבונים עם קצפת ופירות יער - מה יכול להיות רע?

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 120 מעלות ומכינים מראש תבנית אפייה עם נייר אפייה מעל.
  • 2 במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד קבלת קצף יציב ונוקשה.
  • 3 שמים את פיית הזילוף בקצה השקית ומוזגים לתוכה את המרנג היציב.
  • 4 חותכים את קצה הפייה ומתחילים לזלף על גבי נייר האפייה עיגולים. מומלץ לא למלא את העיגול אלא ליצור רק עיגול חלול, רצוי לזלף עיגולים בכמה קומות (3-4 זה מספיק).
  • 5 אופים במשך שעה וחצי או עד לייבוש מוחלט (אם ממש רוצים להיות בטוחים שהפבלובה מוכנה אפשר לנקוש בעדינות עם האצבע בתחתית הפבלובה ואם נשמע צליל חלול - היא מוכנה).
  • 6 מוציאים מהתנור ומצננים, לבינתיים מכינים את הקצפת למילוי (אופציונלי, לא חובה).
  • 7 ממלאים את הפבלובות בקצפת ומקשטים לפי רצונכם עם פירות יער ותותים חתוכים.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש גם בתוך כוס הגשה (פבלובה מפורקת).

ציוד נדרש: שקית זילוף גדולה (גם בינונית זה בסדר), פיית זילוף חלקה, לקקן.

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה. מי שאופה הרבה (וגם מי שלא) בוודאי נתקל בתופעת ה"חלבונים האבודים": אתם מפרידים בין חלמונים (הצהוב) לחלבונים (הלבן), משתמשים בחלמונים ואיכשהו תמיד נשארים לכם חלבונים, וכמעט תמיד אתם תוהים מה כדאי לעשות איתם. ישנם מגוון רחב של מתכונים שעונים על השאלה "מה לעשות עם החלבונים מיותרים", אבל אם תשאלו אותי הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות זה להכין פבלובה! פבלובה מבחינתי היא הנסיכה הלבנה של הקינוחים, קינוח מרשים שמכינים רק לאירועים מיוחדים, בגלל שהיא יוצאת מתוקה יחסית נחמד לשלב אותה עם פירות יער שטעמם חמוץ מעט, ותותים אשר מענקים צבע ועיטור יפה לנסיכה הלבנה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מעין צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)287251
חלבונים (גרם)2.28 1.99
פחמימות (גרם)4842
מתוכן סוכרים (גרם)38.82 33.96
שומנים (גרם)9.52 8.33
מתוכם שומן רווי (גרם)5.76 5.04
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.420.36
כולסטרול (מ"ג)28.5 24.93
נתרן (מ"ג)137.92120.67
סיבים תזונתיים (גרם)1.46 1.27
מים (גרם)11.7210.25
ויטמין B (מק"ג)0.1192.23
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.530.46
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)1.321.15
ברזל (מ"ג)0.020.02
מגנזיום (מ"ג)1.511.32
זרחן (מ"ג)2.211.94
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)22.2919.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 15.5% 3.7% 78.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.