גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מטבח צרפתי | » | מקרון פיסטוק |
15 מנות/יחידות, 36 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המקרונים)
עוגיית המקרון אמורה להיות חלקה ומבריקה בעלת קרום קריספי ותוכן נימוח עם תחתית "רגל" שנוצרת בזמן האפייה, ואם תלכו בדיוק לפי ההוראות אין שום סיבה שלא תצליחו. טיפים להצלחה: חלבון מיושן הוא חלבון ששהה יותר מ- 24 שעות במקרר. חלבון מיושן הוא "עייף" יותר ומבטיח לנו שהחלבונים לא יתנפחו מעבר למה שרצוי, ולכן הוא מונע סדקים בעוגייה. קמח שקדים הם פשוט שקדים שטחונים לכדי אבקה. חשוב מאוד לא לוותר על ניפוי השקדים ואבקת הסוכר כדי להבטיח עיסה חלקה וללא גושים מיותרים. אם הלכתם לפי כל השלבים, האפייה היא השלב היחיד שעלול להפיל אתכם. לכן, לימדו להכיר את התנור שלכם. אני ממליצה אפילו לעשות ניסיון של מספר מקרונים תחילה על מנת לאמוד את מידת החום הרצויה וזמן האפייה הנחוץ. בתום האפייה חשוב לתת לעוגיות להתקרר היטב לפני שמחלצים אותן. את המילוי רצוי להכין מראש. טעם העוגייה משתבח יותר למחרת.
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 159 | 437 |
חלבונים (גרם) | 2.33 | 6.42 |
פחמימות (גרם) | 18 | 49 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 16.29 | 44.83 |
שומנים (גרם) | 8.86 | 24.39 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 3.45 | 9.5 |
מתוכם שומן טראנס (גרם) | 0.07 | 0.18 |
כולסטרול (מ"ג) | 10.86 | 29.89 |
נתרן (מ"ג) | 16.32 | 44.92 |
מים (גרם) | 3.87 | 10.66 |
ויטמין B (מק"ג) | 35.27 | 97.08 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.02 | 0.06 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 0 | 0.01 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.01 | 0.02 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0 | 0 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 0.18 | 0.48 |
ויטמין B12 (מק"ג) | 0 | 0.01 |
סידן (מ"ג) | 0.43 | 1.2 |
ברזל (מ"ג) | 0.01 | 0.02 |
מגנזיום (מ"ג) | 0.48 | 1.33 |
זרחן (מ"ג) | 0.66 | 1.82 |
אבץ (מ"ג) | 0 | 0 |
אשלגן (מ"ג) | 7.42 | 20.43 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0 | 0.01 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0 | 0.01 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0 | 0.01 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0 | 0.01 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם