דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות מקרונים עם מלית טעימה במיוחד

מצרכים למתכון

48 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המקרונים (45-50 יחידות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת המקרונים:
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 150 מעלות.
  • 2 לערבב את אבקת השקדים ואבקת הסוכר עם 75 גרם חלבון עד לקבלת עיסה אחידה. במקביל, להרתיח בסיר את הסוכר והמים עד שמגיעים ל- 118 מעלות. להקציף את 75 גרם החלבון הנוספים עד שהם מגיעים למרקם של קצף גילוח ולא מעבר.
  • 3 כשהסוכר הגיע ל- 118 מעלות למזוג אותו באיטיות על קצף החלבונים תוך כדי הקצפה על מהירות מקסימאלית, ולהמשיך להקציף עד לקבלת קציפה תפוחה, בהירה ויציבה.
  • 4 לקפל את קציפת החלבון אל תערובת האבקות והחלבונים עד לקבלת מרקם דמוי לבה (צמיגי אך לא יותר מדי) ומבריק. תוך כדי הקיפול להכניס את צבע המאכל הלבן.
  • 5 להעביר לשק זילוף ולזלף עיגולים קטנים על נייר אפייה או תבנית סיליקון המיועדת להכנת מקרונים. לטפוח את התבנית להוצאת בועות אוויר.
  • 6 לאפות כ- 15 דקות ולצנן לחלוטין.
  • 7 הכנת קרם המסקרפונה: להקציף את גבינת המסקרפונה במיקסר עם וו הקצפה, להוסיף תוך כדי את אבקת הסוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת מרקם חלק. להוסיף באיטיות את השמנת המתוקה ולהמשיך עד לקבלת קצפת יציבה. במידה ויש גושים של מסקרפונה - ניתן "למעוך" אותם עם לקקן.
  • 8 להעביר את קרם המסקרפונה לשק זילוף ולזלף על החלק התחתון של המקרונים המצוננים. לסגור עם עוגית מקרון בגודל זהה ומוכן!
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את צבע המאכל הלבן. כמות הביצים היא בערך מ- 4 ביצים - ממליץ בחום להשתמש במשקל. כל הכמויות מדודות בגרמים ולא בכוסות/כפיות מכיוון שמקרונים דורשים דיוק מירבי.

- פרסומת -

המתכון באדיבות אלירן מאור (מיסטר קאפקייק)

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)110 קלוריות367 קלוריות
חלבונים1.5 גרם5 גרם
פחמימות13 גרם42 גרם
מתוכן סוכרים11.3 גרם37.7 גרם
שומנים6.2 גרם20.6 גרם
מתוכם שומן רווי2.7 גרם9.2 גרם
מתוכם שומן טראנס78.1 מ"ג260.4 מ"ג
כולסטרול12.2 מ"ג40.6 מ"ג
נתרן8.7 מ"ג28.9 מ"ג
סיבים תזונתיים537.5 מ"ג1,791.7 מ"ג
מים3.6 גרם12 גרם
ויטמין B (סה"כ)25.5 מק"ג85.1 מק"ג
ויטמין B10.1 מק"ג0.4 מק"ג
ויטמין B215.9 מק"ג53 מק"ג
ויטמין B33.3 מק"ג10.9 מק"ג
ויטמין B55.9 מק"ג19.8 מק"ג
ויטמין B60.2 מק"ג0.5 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B90.1 מק"ג0.4 מק"ג
ויטמין B120 מק"ג0 מק"ג
סידן5.6 מ"ג18.6 מ"ג
ברזל4.4 מק"ג14.6 מק"ג
מגנזיום352.1 מק"ג1,173.6 מק"ג
זרחן468.8 מק"ג1,562.5 מק"ג
אבץ1 מק"ג3.4 מק"ג
אשלגן5.3 מ"ג17.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות3.6 מ"ג12.2 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 63.6 מ"ג12.2 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות2.3 מ"ג7.8 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 92.3 מ"ג7.8 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 29.6% 7.2% 60.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?