דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינוח רושם שהוא פשוט הצגה

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הפבלובה:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 120 מעלות. בנוסף, משרטטים על גבי נייר אפייה עיגול בקוטר הרצוי (שלי בקוטר 20 ס"מ) ומניחים בתבנית האפייה.
  • 2 לתוך קערה מוסיפים את החלבונים והסוכר, ומניחים אותה מעל סיר עם מים רותחים (בן-מארי). טורפים מדי פעם עם מטרפה עד שהסוכר נמס (ניתן לבדוק עם האצבעות שאין גרגירי סוכר). מעבירים לקערת מיקסר נקייה עם בלון הקצפה ומקציפים למשך כ- 8-9 דקות.
  • 3 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את החומץ והקורנפלור, ומקציפים עוד כדקה במהירות נמוכה. המרנג צריך להיות יציב, לבן ומבריק. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים את הצורה הרצויה.
  • 4 מכניסים לתנור, מנמיכים לחום 100 מעלות, אופים כשעתיים, מכבים את התנור ומשאירים לצינון את הפבלובה בתוכו.
  • הכנת הקרם, קולי פירות היער והרכבת המנה:
  • 1 מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2 בסיר קטן על הגז מניחים את כל מרכיבי קולי פירות היער ומבשלים על להבה נמוכה למשך כ- 5 דקות עד להסמכת הרוטב.
  • 3 הרכבת המנה (רצוי סמוך למועד ההגשה, כלומר להכין הכל מראש ורק להרכיב לפני): מזלפים את הקצפת מעל המרנג, ומעליה לזלף מקולי פירות היער. מתקבלת עוגת כתר פבלובה פירות יער מושלמת - תיהנו מכל ביס!
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר ושקיות זילוף.

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה ובישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של בת חן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)240245
חלבונים (גרם)2.4 2.45
פחמימות (גרם)3435
מתוכן סוכרים (גרם)28.6 29.22
שומנים (גרם)10.59 10.81
מתוכם שומן רווי (גרם)6.39 6.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.420.43
כולסטרול (מ"ג)31.67 32.35
נתרן (מ"ג)47.9348.97
סיבים תזונתיים (גרם)1.1 1.12
מים (גרם)14.1414.44
ויטמין B (מ"ג)0.120.12
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.590.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)1.381.41
ברזל (מ"ג)0.020.02
מגנזיום (מ"ג)1.681.72
זרחן (מ"ג)2.462.51
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)24.5225.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 22.1% 5% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.