דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גרנולה שיבולת שועל עשירה במיוחד
גרנולה שיבולת שועל עשירה במיוחד
ככה תכינו גרנולה לבד בבית

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 47 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 2 לערבב היטב בקערה גדולה מאוד את שיבולת השועל עם כל האגוזים והתוספות.
  • 3 לערבב היטב בקערה את כל המרכיבים הרטובים, ולמזוג לקערת שיבולת השועל והתוספות.
  • 4 שוב לערבב היטב הכל והפעם בעזרת הידיים.
  • 5 לשטח את תערובת הגרנולה בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה.
  • 6 לאפות בתנור החם למשך כ- 40 דקות (תלוי בסוג התנור) תוך כדי ערבוב בכל כ- 10 דקות, עד שהגרנולה מזהיבה מעט ומוכנה (זהירות לא לשרוף). מתקבלת גרנולה עשירה וטעימה במיוחד!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להוסיף גם גרעינים וזרעים שונים - אני לא הוספתי כי לא היה לי (גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, זרעי צ`יה ועוד). מי שרוצה יכול להוסיף עוד מתיקות לגרנולה לפי הטעם. מומלץ להגיש עם יוגורט!
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)202429
חלבונים (גרם)6.6 14.01
פחמימות (גרם)2452
מתוכן סוכרים (גרם)3.46 7.35
שומנים (גרם)9.24 19.62
מתוכם שומן רווי (גרם)1.38 2.94
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.06
כולסטרול (מ"ג)0.02 0.05
נתרן (מ"ג)7.3315.56
סיבים תזונתיים (גרם)3.88 8.24
מים (גרם)4.128.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.040.09
ויטמין B (מ"ג)1.152.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.45
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.430.92
ויטמין B5 (מ"ג)0.380.81
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.0638.34
ויטמין B12 (מק"ג)00.01
ויטמין C (מ"ג)0.050.1
ויטמין E (מ"ג)0.430.91
ויטמין K (מק"ג)0.71.49
סידן (מ"ג)25.4353.99
ברזל (מ"ג)1.493.17
מגנזיום (מ"ג)57.74122.6
זרחן (מ"ג)159.58338.82
אבץ (מ"ג)1.232.61
אשלגן (מ"ג)149.03316.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.334.95
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.210.45
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.683.58
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.114.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.673.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 20.9% 14.9% 55.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.