דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גרנולה בריאה תוצרת בית
גרנולה בריאה תוצרת בית
גרנולה בריאה תוצרת בית
גרנולה בריאה וטעימה מאוד

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 31 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 160 מעלות טורבו.
  • 2 בלי יותר מדי בלאגן במטבח: שמים את כל המצרכים על תבנית האפייה של התנור המרופדת בנייר אפייה, ומערבבים היטב הכל ביחד עד שכל שיבולת השועל והאגוזים מצופים באופן אחיד בכל התוספות.
  • 3 אופים בתנור החם למשך כ- 20 דקות או עד שמוכן (תלוי בסוג התנור).
  • 4 מקררים לחלוטין ושומרים בצנצנת אטומה. מתקבלת גרנולה ביתית בריאה וטעימה!
  • 5 בתיאבון חיוך

אל תוותרו על המלח והקינמון. אם אין לכם מחית וניל אמיתית או מקל וניל - עדיף לא להוסיף תמצית סינטטית. מבחינת האגוזים כמובן שאפשר להחליף באילו אגוזים שרוצים, אפשר להוסיף גם זרעי פשתן, שומשום ועוד. שימו לב שהגרנולה לא מתוקה מאוד - אם אתם אוהבים מתוק תוסיפו עוד דבש.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של נועה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)142465
חלבונים (גרם)4.46 14.57
פחמימות (גרם)1344
מתוכן סוכרים (גרם)2.78 9.09
שומנים (גרם)8.46 27.65
מתוכם שומן רווי (גרם)0.99 3.25
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
נתרן (מ"ג)118.06385.81
סיבים תזונתיים (גרם)2.72 8.89
מים (גרם)1.424.64
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.053.43
ויטמין B (מ"ג)0.672.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.36
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.18
ויטמין B3 (מ"ג)0.260.86
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.8925.79
ויטמין C (מ"ג)0.220.72
ויטמין E (מ"ג)13.27
ויטמין K (מק"ג)0.150.48
סידן (מ"ג)19.5363.84
ברזל (מ"ג)0.682.23
מגנזיום (מ"ג)28.9294.5
זרחן (מ"ג)76.74250.78
אבץ (מ"ג)0.61.96
אשלגן (מ"ג)101.78332.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.745.69
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.16
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.695.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.3110.82
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.2710.7

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 29.1% 15.3% 46.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.