דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף חזק. בקערה נפרדת לטרוף חלמונים ולהוסיף את מיץ הלימון וסוכר הוניל.
  • 3 לאחד את תערובת החלמונים לקצף החלבונים ולערבב בתנועות עטיפה.
  • 4 להוסיף את השמן, הקמח ואבקת האפייה, ולערבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. לשמן את התבנית ולצקת 3/4 מהכמות לתבנית.
  • 5 לתערובת שנותרה להוסיף את השוקולית, לערבב, לצקת את התערובת החומה על הלבנה בתבנית ו"לקשקש" בעזרת מזלג.
  • 6 לאפות בתנור החם למשך כ- 50 דקות או עד שהעוגה מוכנה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לשדרוג העוגה ניתן להוסיף קרם שוקולד (100 גרם שוקולד מריר + 1 שמנת מתוקה. להרתיח שמנת, לצקת על השוקולד ולערבב).

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)174295
חלבונים (גרם)4.32 7.32
פחמימות (גרם)3254
מתוכן סוכרים (גרם)16.85 28.6
שומנים (גרם)3.46 5.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 1.29
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)80.91 137.28
נתרן (מ"ג)81.02137.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.05 0.08
מים (גרם)16.8828.63
ויטמין A (מק"ג)34.859.05
ויטמין B (מ"ג)0.611.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.24
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.57
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.0827.28
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.33
ויטמין C (מ"ג)1.021.72
ויטמין D (מק"ג)0.450.76
ויטמין E (מ"ג)0.230.39
ויטמין K (מק"ג)0.070.11
סידן (מ"ג)70.29119.25
ברזל (מ"ג)0.871.48
מגנזיום (מ"ג)2.874.87
זרחן (מ"ג)118.89201.72
אבץ (מ"ג)0.280.48
אשלגן (מ"ג)30.7752.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.420.71
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.57
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.81.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.741.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 8.8% 10.9% 80.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.