דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת בצק סוכר מעוצבת בסגנון ג`יימס בונד
עוגת בצק סוכר מעוצבת בסגנון ג`יימס בונד
עוגת יום הולדת מבצק סוכר

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (כ- 30 מנות קטנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת העוגה:
  • 1 מרפדים תבנית קפיצית 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים היטב גם את התבנית וגם את הנייר. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 מחממים במיקרו את השוקולד ומחצית (100 גר`) מהחמאה. מערבבים לתערובת חלקה ומניחים בצד.
  • 3 מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה שנותרה עם הסוכר. כשהתערובת בהירה ותפוחה מוסיפים ביצים ותמצית וניל. מקציפים על מהירות גבהה עד לקבלת תערובת בהירה, תפוחה ואוורירית.
  • 4 מנפים לקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה והחלב.
  • 5 מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבלים עד לפיזור אחיד של השוקולד. מחליקים את התערובת אל תוך התבנית. מרפדים את התבנית מבחוץ עם מגבת מטבח רטובה וקושרים (כדי לגרום לתפיחה שווה של כל חלקי העוגה).
  • 6 אופים כ- 50-60 דקות, או עד שקיסם הננעץ בשולי העוגה יוצא יבש/עם מעט פירורים לחים, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט דביק (לא יבש! העוגה תמשיך להתייצב לאחר היציאה מן התנור. על מנת להגיע למרקם הרצוי חובה שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא דביק מעט).
  • הכנת הקרם:
  • 1 שוברים את השוקולד לקוביות קטנות בקערה.
  • 2 מחממים שמנת מתוקה כמעט עד לנקודת רתיחה. שופכים מעל השוקולד.
  • 3 משהים את התערובת כדקה ולאחר מכן מערבבים לקבלת תערובת חלקה.
  • 4 מניחים לתערובת להצטנן בטמפרטורת החדר עד שהתערובת מתייצבת מספיק כדי למרוח אותה.
  • הרכבה וציפוי בבצק סוכר:
  • 1 "מקמחים" משטח עבודה בקורנפלור. מרדדים את בצק הסוכר הלבן (300 גרם) לעיגול ברוחב כ- 40 ס"מ ובעובי כ- 1/2 ס"מ.
  • 2 מורחים את החלק העליון של העוגה ועל שוליה את קרם השוקולד.
  • 3 "תולים" את בצק הסוכר על המערוך ומניחים אותו על העוגה. מתחילים להחליק את בצק הסוכר בעדינות בעזרת היידים על העוגה - מתחילים מהחלק העליון של העוגה, עוברים לחלק העליון בשוליים של העוגה ולבסוף מהדקים את השוליים התחתונים של הבצק לעוגה.
  • 4 בעזרת סכין חדה או סכין גלגלת (חותך פיצה) - מסירים את השוליים המיותרים של בצק הסוכר שנשארו בשולי התחתית של העוגה. משאירים אותם בצד.
  • 5 מרדדים את הבצק השחור (100 גרם) למלבן ובעזרת סרגל חותכים אותו למלבן מדויק. חורצים מהבצק הלבן את צורת האותיות הרצויות לכיתוב (במקרה של התמונה - 007, אותיות הסמל של ג`יימס בונד). מרטיבים את החלק האחורי של פיסת הבצק ומהדקים לעוגה במיקום הרצוי.
  • 6 אם נשארו שאריות בצק סוכר ניתן לגלגל לעיגולים ולהצמיד לשוליים התחתונים של העוגה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עוגה קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)270357
חלבונים (גרם)4.95 6.52
פחמימות (גרם)3546
מתוכן סוכרים (גרם)8.99 11.84
שומנים (גרם)12.32 16.24
מתוכם שומן רווי (גרם)6.77 8.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)57.51 75.8
נתרן (מ"ג)35.7547.13
סיבים תזונתיים (גרם)0.21 0.27
מים (גרם)6.959.16
ויטמין A (מק"ג)14.5119.12
ויטמין B (מ"ג)0.210.28
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.265.62
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.11
ויטמין D (מק"ג)0.190.24
ויטמין E (מ"ג)0.10.13
ויטמין K (מק"ג)0.030.04
סידן (מ"ג)14.7119.39
ברזל (מ"ג)0.160.21
מגנזיום (מ"ג)1.11.45
זרחן (מ"ג)17.9623.67
אבץ (מ"ג)0.120.15
אשלגן (מ"ג)12.8116.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.330.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 23.5% 9.5% 66.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.