דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה אפויה לפסח
עוגת גבינה אפויה לפסח
עוגת גבינה אפויה לפסח
עוגת גבינה מושלמת ללא קמח

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 160 מעלות.
  • 2 להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקצף אחיד ויפה אולם לא נוקשה מדי (שהקצף לא יישבר).
  • 3 בכלי נפרד לערבב את החלמונים עם הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, השמנת החמוצה, סוכר הוניל, הקורנפלור ואינסטנט הפודינג וניל, לערבב היטב ולהוסיף את גרידת הלימון.
  • 4 להוסיף את קצף החלבונים בצורת עטיפה עד איחוד (אבל לא לערבב יותר מדי). בינתיים לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
  • 5 להכניס את העוגה לתנור ולאפות כשעה וחצי מבלי לפתוח את התנור. לסיום לכבות את התנור ועדיין לא לפתוח את התנור לפחות עוד שעתיים. להוציא את העוגה, לצנן ולהכניס למקרר. מתקבלת עוגת גבינה לפסח ללא קמח שכיף לאכול כל השנה.
  • 6 בתיאבון וחג שמח חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

אם רוצים להכין ציפוי (לא חובה): להקציף שמנת מתוקה אחת עם 4 כפות אינסטנט פודינג וניל ו- 2 כפות סוכר, למרוח על העוגה ולפזר מעל שוקולד או כל קישוט אחר שאוהבים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)153161
חלבונים (גרם)7.55 7.91
פחמימות (גרם)1920
מתוכן סוכרים (גרם)8.52 8.93
שומנים (גרם)5.28 5.53
מתוכם שומן רווי (גרם)2.77 2.9
כולסטרול (מ"ג)83.64 87.59
נתרן (מ"ג)234.97246.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.15 0.16
מים (גרם)14.6815.37
ויטמין A (מק"ג)25.7326.94
ויטמין B (מ"ג)0.380.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.410.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.140.15
ויטמין C (מ"ג)0.480.51
ויטמין D (מק"ג)0.370.39
ויטמין E (מ"ג)0.180.18
ויטמין K (מק"ג)0.050.05
סידן (מ"ג)92.6797.04
ברזל (מ"ג)0.20.21
מגנזיום (מ"ג)1.761.84
זרחן (מ"ג)28.2329.56
אבץ (מ"ג)0.160.17
אשלגן (מ"ג)28.329.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.790.83
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.720.76

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 16.4% 23.5% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.