דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות שומשום של פעם

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלות את השומשום במחבת כ- 5 דקות או עד שמזהיב ולקרר.
  • 2 להקציף את החלבונים במיקסר, להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף כ- 5 דקות עד שהקצף חלק ומבריק.
  • 3 להוסיף את השומשום הקלוי ולבחוש בעדינות.
  • 4 להוסיף את הקמח התופח ואת המחמאה המומסת.
  • 5 לבחוש כ- 2-3 דקות עד לקבלת עיסה חלקה.
  • 6 בעזרת כפית לקחת מהעיסה ולהניח על נייר אפייה בתוך תבנית (כל כפית כזאת היא עוגיה אחת).
  • 7 לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 15 דקות או עד שהעוגיות משחימות.
  • 8 הרי לכם עוגיות שומשום מתוקות טעימות במיוחד - בתיאבון חיוך
- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)131448
חלבונים (גרם)3.04 10.37
פחמימות (גרם)1138
מתוכן סוכרים (גרם)6.56 22.36
שומנים (גרם)8.66 29.52
מתוכם שומן רווי (גרם)1.84 6.27
נתרן (מ"ג)22.777.4
סיבים תזונתיים (גרם)1.33 4.55
מים (גרם)3.8713.2
ויטמין B (מ"ג)34.140.12
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B3 (מ"ג)00.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.180.6
ויטמין B12 (מק"ג)00.01
סידן (מ"ג)193.44659.46
ברזל (מ"ג)00.02
מגנזיום (מ"ג)0.481.65
זרחן (מ"ג)0.662.25
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)7.3124.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 36% 12.7% 45.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.