דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פירה נהדר ומקורי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות. להרתיח בסיר את תפוחי האדמה עם מים (שיהיו לפחות 2 ס"מ מגובה תכולת הסיר) למשך כ- 20 דקות. לסנן את המים ולהשאיר 3/4 כוס ממי הבישול.
  • 2 להנמיך את האש ולהוסיף את המחמאה ושאר התבלינים. לערבב היטב עד שהמחמאה נמסה והפירה מקבל גוון יפה.
  • 3 לכבות את האש ולמעוך לפירה צהוב וטעים.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי ציר תפוחי האדמה. ניתן לוותר על המרגרינה ולהכין עם חמאה (אותה כמות) או להחליף בכפית שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)110100
חלבונים (גרם)1.96 1.78
פחמימות (גרם)2220
מתוכן סוכרים (גרם)0.92 0.83
שומנים (גרם)1.7 1.54
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 0.65
נתרן (מ"ג)452.6410.05
סיבים תזונתיים (גרם)2.03 1.84
מים (גרם)81.8874.18
ויטמין B (מ"ג)2.392.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.421.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.540.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.758.83
ויטמין C (מ"ג)7.987.23
ויטמין E (מ"ג)0.030.03
ויטמין K (מק"ג)2.32.09
סידן (מ"ג)9.868.94
ברזל (מ"ג)0.590.53
מגנזיום (מ"ג)22.3420.24
זרחן (מ"ג)43.9339.8
אבץ (מ"ג)0.310.28
אשלגן (מ"ג)362.32328.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 6.1% 7% 79.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?