דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 379 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את תפוח האדמה סלייס (כמו סטייק) לעובי של 2 ס"מ ומניחים אותו בתבנית עם חורים ומכניסים אותו לאידוי בחום של 100 מעלות צלזיוס בין 8-10 דקות, תלוי באיזה תנור.
  • 2 בינתיים קוצצים את צרור הכוסברה, מוסיפים לו קורט מלח, קורט פלפל ושמן זית.
  • 3 טוחנים את הדג או למי שאין מטחנה אפשר לקצוץ דק דק בעזרת סכין, ומערבבים את הכוסברה והתערובת עם הדג הטחון ואחרי זה להוסיף שטה (אם רוצים) לפי טעם ומניחים בצד.
  • 4 מוציאים את תפוח האדמה מהתנור כאשר הוא רך (לבדוק בעזרת מזלג) ומניחים בתבנית נייר אפייה.
  • 5 מתחילים לסדר את המנה בשכבות - לוקחים סלייס של תפוח אדמה ומניחים בתבנית. מעל מפזרים מהתערובת של הדג.
  • 6 לאחר מכן סוגרים בעוד שכבה של תפוח אדמה ועוד פעם להוסיף את התערובת של הדג, וכך הלאה עד לבנייה בערך של 4 שכבות.
  • 7 בסוף שוברים את הביצה בצלחת נפרדת, מערבבים ומורחים אותה על כל המנה כדי שיצא לנו צבע זהבהב מושלם.
  • 8 אחרי זה מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס בערך בין 10-15 דקות, ואז מוציאים ומגישים את המנה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף פלפל שטה. למי שאוהב אפשר להגיש בצד רוטב עגבניות חם וחריף.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מייסור כיואן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)509134
חלבונים (גרם)27.85 7.36
פחמימות (גרם)308
מתוכן סוכרים (גרם)2.63 0.7
שומנים (גרם)30.62 8.09
מתוכם שומן רווי (גרם)5.73 1.51
כולסטרול (מ"ג)192.82 50.94
נתרן (מ"ג)532.54140.7
סיבים תזונתיים (גרם)5.46 1.44
מים (גרם)283.9475.02
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)239.6663.32
ויטמין B (מ"ג)11.272.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.380.1
ויטמין B3 (מ"ג)7.551.99
ויטמין B5 (מ"ג)2.020.53
ויטמין B6 (מ"ג)0.960.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)83.4422.04
ויטמין B12 (מק"ג)0.660.17
ויטמין C (מ"ג)48.3612.78
ויטמין D (מק"ג)0.30.08
ויטמין E (מ"ג)2.50.66
ויטמין K (מק"ג)145.9738.57
סידן (מ"ג)118.6931.36
ברזל (מ"ג)3.50.92
מגנזיום (מ"ג)81.9421.65
זרחן (מ"ג)421.46111.35
אבץ (מ"ג)1.670.44
אשלגן (מ"ג)1,345355.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.290.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.570.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.510.66
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.60.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 32.5% 29.5% 32.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה