דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ריבת שזיפים ביתית

מצרכים למתכון

2.58 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את השזיפים.
  • 2 לגלען ולחלק ל- 4 או ל- 2 - איך שאוהבים.
  • 3 להכניס לסיר את השזיפים.
  • 4 לשפוך מעל את הסוכר.
  • 5 להוסיף את המים ולערבב בעדינות.
  • 6 כשרותח, לערבב ולהנמיך את האש, להיזהר שהריבה לא תגלוש.
  • 7 לבשל בערך שעה וחצי עד שהריבה הופכת להיות סמיכה.
  • 8 אם נוצר קצף להוציא אותו.
  • 9 לאחר שמוכן, לכבות את האש, לקרר ולהעביר לצנצנות מתאימות.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ריבה טעימה ביותר כממרח על לחם טרי עם מזולה.
- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2,855 קלוריות111 קלוריות
חלבונים14 גרם0.5 גרם
פחמימות728 גרם28 גרם
מתוכן סוכרים698 גרם27.1 גרם
שומנים5.6 גרם0.2 גרם
מתוכם שומן רווי340 מ"ג13.2 מ"ג
נתרן3 מ"ג0.1 מ"ג
סיבים תזונתיים28 גרם1.1 גרם
מים1,820.1 גרם70.7 גרם
ויטמין A340 מק"ג13.2 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)12.9 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B1560 מק"ג21.7 מק"ג
ויטמין B2615 מק"ג23.9 מק"ג
ויטמין B38.3 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין B52.7 מ"ג0.1 מ"ג
ויטמין B6580 מק"ג22.5 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B9100 מק"ג3.9 מק"ג
ויטמין C190 מ"ג7.4 מ"ג
ויטמין E5.2 מ"ג0.2 מ"ג
ויטמין K128 מק"ג5 מק"ג
סידן127.3 מ"ג4.9 מ"ג
ברזל3.5 מ"ג0.1 מ"ג
מגנזיום140.8 מ"ג5.5 מ"ג
זרחן320 מ"ג12.4 מ"ג
אבץ2 מ"ג0.1 מ"ג
אשלגן3.2 גרם0.1 גרם
חומצות שומן רב בלתי רוויות880 מ"ג34.2 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6880 מ"ג34.2 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות2.7 גרם0.1 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 92.6 גרם0.1 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 0.7% 1.8% 93.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.