דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (כ- 15 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 מרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. מכינים עוד נייר עם או בלי תבנית נוספת.
  • 3 מפרידים 4 ביצים לחלמונים וחלבונים. בכלי קטן בוחשים את החלמונים.
  • 4 מקציפים את החלבונים, לאחר שנוצר קצף גמיש ויציב מוסיפים את החלמונים ו- 1 אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף במהירות בינונית עד שכל החומרים מתאחדים.
  • 5 מוזגים לתבנית האפייה על נייר האפייה המשומן, מיישרים לשכבה אחידה ואופים כ- 8-10 דקות.
  • 6 מוציאים מהתנור, הופכים על מגבת נקייה ומשחררים בעדינות את נייר האפייה.
  • 7 בזמן ששכבת הוניל בתנור, מכינים לאפייה את שכבת השוקולד באותה הצורה לאחר שטיפה וייבוש של קערת המיקסר או שמשתמשים בקערה נוספת.
  • 8 לאחר ששתי העוגות מוכנות מקציפים שמנת מתוקה, חלב ו- 1 קופסת אינסטנט וניל לקצפת קשה.
  • 9 חוצים כל עוגה לרוחבה לשני חלקים שווים.
  • 10 מניחים בתבנית בגודל מתאים, מניחים חצי עוגה (שוקו או וניל), מורחים כרבע מהקצפת, מניחים חצי עוגה מהסוג השני - כך עד שכל ארבעת השכבות מונחות זו על זו וביניהן קצפת.
  • 11 מסיימים עם קצפת ומעטרים בשבבי שוקולד שמגרדים עם קולפן ירקות - כמה שרוצים לפי הטעם.
  • 12 שומרים מכוסה במקרר.
  • 13 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 חשוב מאוד לשמן את נייר האפייה כיוון שאחרת אי אפשר יהיה להפריד את העוגה.
  • 2 אפשר לחלק לשלוש את הקצפת ובסיום במקום קצפת להכין ציפוי שוקולד או משהו אחר שאוהבים (גם אבקת סוכר).
  • 3 כשמארחים, מאוד יפה ומרשים לחתוך את העוגה לריבועים קטנים (אחרי כשעתיים לפחות במקרר) ולשים בעטרות נייר כמו פטיפורים.
טיפ למתכון
נוח להשתמש בשוקולד לבישול ולגרד עם הקולפן ישירות מעל העוגה.

כ- 15 מנות או כ- 24 מנות קטנות מוגשות בעטרות נייר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)192237
חלבונים (גרם)4.95 6.09
פחמימות (גרם)1923
מתוכן סוכרים (גרם)0.11 0.14
שומנים (גרם)10.65 13.11
מתוכם שומן רווי (גרם)5.57 6.86
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)135.27 166.45
נתרן (מ"ג)257.66317.05
מים (גרם)23.5628.99
ויטמין A (מק"ג)49.4960.9
ויטמין B (מ"ג)0.720.88
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.17
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.470.58
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.5417.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.280.34
ויטמין D (מק"ג)0.630.78
ויטמין E (מ"ג)0.320.4
ויטמין K (מק"ג)0.090.11
סידן (מ"ג)94.14115.84
ברזל (מ"ג)0.540.67
מגנזיום (מ"ג)3.714.57
זרחן (מ"ג)61.2575.37
אבץ (מ"ג)0.40.49
אשלגן (מ"ג)42.6952.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.590.73
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.480.59
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.131.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.061.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 30.9% 14.4% 54.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.