דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות טעימות של חג פסח

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 63 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להרתיח את המים, להוסיף את המלח ואת המחמאה עד שתימס, להוריד מהאש, להוסיף את קמח המצה ואת קמח תפוחי האדמה ולערבב חזק.
  • 2 להניח להתקררות.
  • 3 להוסיף את הביצים בהדרגה (לערבב חזק אחרי כל ביצה שמוסיפים).
  • 4 בידיים משומנות להכין לחמניות בגודל הרצוי, להניח על תבנית משומנת ולאפות בחום של 190 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד שהלחמניות משחימות.
  • 5 להשאיר את הלחמניות הכשרות לפסח בתנור הסגור עד שתתקררנה.
  • 6 בתיאבון וחג שמח חיוך

ניתן להקפיא אך אין אפשרות - הלחמניות מתחסלות מהר!

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)129204
חלבונים (גרם)3.81 6.03
פחמימות (גרם)1117
מתוכן סוכרים (גרם)0.08 0.13
שומנים (גרם)7.57 12.01
מתוכם שומן רווי (גרם)3.08 4.88
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)84.32 133.7
נתרן (מ"ג)154.82245.49
מים (גרם)37.2459.05
ויטמין A (מק"ג)36.2757.51
ויטמין B (מ"ג)0.530.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.16
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.350.55
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.6516.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.32
ויטמין D (מק"ג)0.460.74
ויטמין E (מ"ג)0.240.38
ויטמין K (מק"ג)0.070.11
סידן (מ"ג)13.3721.19
ברזל (מ"ג)0.40.63
מגנזיום (מ"ג)2.924.63
זרחן (מ"ג)44.8871.16
אבץ (מ"ג)0.290.47
אשלגן (מ"ג)31.349.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.69
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.350.56
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.831.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.771.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 34.1% 17.1% 48.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.