דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`יפס אפוי בשיטה מיוחדת
צ`יפס אפוי בשיטה מיוחדת
צ`יפס אפוי בשיטה מיוחדת
הצ`יפס הכי טעים שתאכלו - באחריות!

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 209 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור ל- 220 מעלות טורבו.
  • 2 חותכים את תפוחי האדמה לצורת צ`יפס עם הקליפה או בלעדיה (לפי הטעם) ומעבירים לקערה גדולה.
  • 3 מוזגים על תפוחי האדמה מים רותחים עד כיסוי ועוד כמה ס"מ למשך 15 דקות. מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים למגבת מטבח, כדי לייבש מנוזלים.
  • 4 מנגבים היטב את הקערה שהשתמשנו בה ומעבירים אליה את תפוחי האדמה. מוסיפים לתפוחי האדמה את שמן הזית והתבלינים, ומערבבים היטב.
  • 5 עוטפים תבנית תנור עם נייר אפייה ומרססים עם תרסיס שמן. מפזרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת ואופים בשליש התחתון של התנור למשך כ- 20 דקות או עד שתפוחי האדמה משחימים.
  • 6 הופכים את תפוחי האדמה וממשיכים לאפות עד להזהבה. מתקבל צ`יפס אפוי בתנור שלא תוכלו להפסיק לנשנש!
  • 7 בתיאבון חיוך

המתכון באדיבות רויטל פדרבוש. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. הסוד של צ`יפס במסעדות הוא טיגון כפול: פעם אחת מטגנים כדי לרכך ולבשל את תפוח האדמה מבפנים ובפעם השנייה - לפני ההגשה - מטגנים כדי להשחים ולהפוך את תפוחי האדמה לקריספיים. כשמכינים תפוחי אדמה בצורת צ`יפס ואופים בתנור התוצאה היא תפוחי אדמה רופסים ולא קריספיים. בשיטה הזאת אנחנו חוסכים את הטיגונים, אבל מבשלים פעמיים - פעם אחת במים רותחים לריכוך ופעם שנייה עם שמן בתנור. השיטה הזאת קלה, מהירה ויוצרת צ`יפס סופר קריספי וטעים עם מינימום שומן - כל מנה (תפוח אדמה שלם) מכילה רק כפית אחת של שמן! המתכון הזה יוצא מוצלח עם כל סוג של תפוחי אדמה, אבל אני אוהבת מאוד את תפוחי אדמה גורמה, שיש להם גוון פנימי צהבהב והם טעימים מאוד, ומתאימים במיוחד לצ`יפס.

עוד הצעות למתכונים

היכנסו אל הבלוג של רויטל פדרבוש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)241115
חלבונים (גרם)4.18 2
פחמימות (גרם)4421
מתוכן סוכרים (גרם)3.68 1.76
שומנים (גרם)5.81 2.77
מתוכם שומן רווי (גרם)0.91 0.43
נתרן (מ"ג)708.29338.25
סיבים תזונתיים (גרם)3.33 1.59
מים (גרם)150.9372.08
ויטמין A (מק"ג)16.127.7
ויטמין B (מ"ג)4.962.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.891.38
ויטמין B5 (מ"ג)1.120.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.650.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.658.91
ויטמין C (מ"ג)26.2412.53
ויטמין E (מ"ג)0.260.13
ויטמין K (מק"ג)1.080.52
סידן (מ"ג)146.68
ברזל (מ"ג)0.920.44
מגנזיום (מ"ג)52.124.88
זרחן (מ"ג)106.3750.8
אבץ (מ"ג)0.630.3
אשלגן (מ"ג)809.43386.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 10.1% 7.3% 76.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.