דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`יפס בתנור בטעם ברביקיו
צ`יפס בתנור בטעם ברביקיו
אי אפשר להפסיק לנשנש

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 220 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים את תפוחי האדמה, חוצים לאורך ופורסים אלכסונית לרצועות ארוכות בעובי כס"מ (אפשר גם בעזרת חותכן זיגזג).
  • 2 מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ- 5 דקות.
  • 3 מסננים מנוזלים, מצננים ומייבשים מעט (לאחר מכן אפשר גם להכניס למקפיא לכרבע שעה - לא חובה).
  • 4 מערבבים בקערה את התבלינים בשמן.
  • 5 בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה יוצקים מעל רצועות תפוחי האדמה את תערובת השמן והתבלינים, ומערבבים היטב.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות טורבו למשך כ- 40 דקות.
  • 7 מגישים חם וזוללים - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תערובת התבלינים טוסקנה, שבעצם היא זו המעניקה את טעם הברביקיו לתפוחי האדמה (תערובת שמכילה בעיקר שום גבישי, פפריקה מתוקה/מעושנת, בצל מיובש, פלפל שחור גרוס, רוזמרין מיובש וכדומה - ניתן לרכוש בחנויות לתבלינים). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)250114
חלבונים (גרם)4.22 1.92
פחמימות (גרם)4621
מתוכן סוכרים (גרם)3.64 1.65
שומנים (גרם)6.04 2.74
מתוכם שומן רווי (גרם)0.51 0.23
נתרן (מ"ג)693.31314.78
סיבים תזונתיים (גרם)3.37 1.53
מים (גרם)159.3572.35
ויטמין A (מק"ג)9.894.49
ויטמין B (מ"ג)5.152.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)3.021.37
ויטמין B5 (מ"ג)1.180.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.660.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.538.87
ויטמין C (מ"ג)27.3912.43
ויטמין E (מ"ג)0.210.09
ויטמין K (מק"ג)0.980.44
סידן (מ"ג)11.85.36
ברזל (מ"ג)0.960.43
מגנזיום (מ"ג)54.1124.57
זרחן (מ"ג)107.7648.92
אבץ (מ"ג)0.640.29
אשלגן (מ"ג)842.67382.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 10.1% 7.1% 77.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.