דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 193 גרם למנה\יחידה (15 קעריות אישיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחלוט במים רותחים את הגזר והכרובית (את הכרובית לחתוך לפרחים קטנים).
  • 2 לסנן את המים ולהניח בקערה גדולה.
  • 3 לחתוך לרצועות לא קטנות את כל הירקות ולהוסיף לקערה.
  • 4 להוסיף: לימונים, מלח, פלפל שחור ושמן. לערבב ולהניח בצד, מדי פעם לערבב עד שהירקות מקבלים טעם חמוץ מלוח.
  • 5 אם מרגישים שחסר שמן, מלח, לימון או פלפל שחור, אפשר להוסיף כל אחד לפי טעמו.
  • 6 לאחסן בכלי סגור. החמוצים מוכנים מיד, אין צורך לחכות למחרת.
  • 7 בתיאבון...
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
תהליך ההכנה יחסית קצר ולכן הירקות לא מספיקים לאבד יותר מדי מערכם התזונתי. לכן, יחסית לשאר מתכוני הירקות הכבושים הוא בריא יותר, אך בגלל כמויות המלח לא מקבל את החותמת "בריא". כמו כן, במתכונים "חמוצים טריפולטאים" ו"ירקות כבושים" אין שימוש בשמן בניגוד למתכון זה, כך שיש כאן יחסית יותר קלוריות.

ציוד נדרש: כלי סגור הרמטית.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)94 קלוריות49 קלוריות
חלבונים2.8 גרם1.4 גרם
פחמימות12 גרם6 גרם
מתוכן סוכרים4.8 גרם2.5 גרם
שומנים5 גרם2.6 גרם
מתוכם שומן רווי399.3 מ"ג206.4 מ"ג
מתוכם שומן טראנס17.4 מ"ג9 מ"ג
נתרן960 מ"ג496.4 מ"ג
סיבים תזונתיים4.9 גרם2.5 גרם
מים169.7 גרם87.8 גרם
ליקופן0.2 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין A157.5 מק"ג81.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)2.2 מ"ג1.1 מ"ג
ויטמין B192.6 מק"ג47.9 מק"ג
ויטמין B284.9 מק"ג43.9 מק"ג
ויטמין B31 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B5607.3 מק"ג314 מק"ג
ויטמין B6303 מק"ג156.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B965.2 מק"ג33.7 מק"ג
ויטמין C108.2 מ"ג56 מ"ג
ויטמין E1.4 מ"ג0.7 מ"ג
ויטמין K34.6 מק"ג17.9 מק"ג
סידן51.2 מ"ג26.5 מ"ג
ברזל898 מק"ג464.3 מק"ג
מגנזיום28 מ"ג14.5 מ"ג
זרחן70.7 מ"ג36.5 מ"ג
אבץ352.8 מק"ג182.4 מק"ג
אשלגן539.8 מ"ג279.1 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות1.3 גרם0.7 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3436.1 מ"ג225.5 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6908.1 מ"ג469.5 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות3 גרם1.6 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 93 גרם1.5 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.7% 20.1% 11.1% 49.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪