דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 193 גרם למנה\יחידה (15 קעריות אישיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחלוט במים רותחים את הגזר והכרובית (את הכרובית לחתוך לפרחים קטנים).
  • 2 לסנן את המים ולהניח בקערה גדולה.
  • 3 לחתוך לרצועות לא קטנות את כל הירקות ולהוסיף לקערה.
  • 4 להוסיף: לימונים, מלח, פלפל שחור ושמן. לערבב ולהניח בצד, מדי פעם לערבב עד שהירקות מקבלים טעם חמוץ מלוח.
  • 5 אם מרגישים שחסר שמן, מלח, לימון או פלפל שחור, אפשר להוסיף כל אחד לפי טעמו.
  • 6 לאחסן בכלי סגור. החמוצים מוכנים מיד, אין צורך לחכות למחרת.
  • 7 בתיאבון...
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
תהליך ההכנה יחסית קצר ולכן הירקות לא מספיקים לאבד יותר מדי מערכם התזונתי. לכן, יחסית לשאר מתכוני הירקות הכבושים הוא בריא יותר, אך בגלל כמויות המלח לא מקבל את החותמת "בריא". כמו כן, במתכונים "חמוצים טריפולטאים" ו"ירקות כבושים" אין שימוש בשמן בניגוד למתכון זה, כך שיש כאן יחסית יותר קלוריות.

ציוד נדרש: כלי סגור הרמטית.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)9449
חלבונים (גרם)2.75 1.42
פחמימות (גרם)126
מתוכן סוכרים (גרם)4.76 2.46
שומנים (גרם)4.97 2.57
מתוכם שומן רווי (גרם)0.4 0.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
נתרן (מ"ג)959.98496.37
סיבים תזונתיים (גרם)4.86 2.51
מים (גרם)169.7487.77
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)157.4681.42
ויטמין B (מ"ג)2.181.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.030.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.610.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)65.2333.73
ויטמין C (מ"ג)108.2355.96
ויטמין E (מ"ג)1.450.75
ויטמין K (מק"ג)34.5817.88
סידן (מ"ג)51.1726.46
ברזל (מ"ג)0.90.46
מגנזיום (מ"ג)27.9814.47
זרחן (מ"ג)70.6836.55
אבץ (מ"ג)0.350.18
אשלגן (מ"ג)539.84279.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.340.7
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.440.23
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.910.47
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.021.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.951.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.7% 20.1% 11.1% 49.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.