דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 255 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • 2 מערבבים בקערה את הפיסטוקים, הצנוברים, התאנים, הצימוקים, גרידת התפוז והסוכר החום.
  • 3 מוציאים מתוך כל תפוח את האמצע (ליבה), אך לא להגיע לסוף - להשאיר מעין "תחתית דקה" ולמלא בתערובת מהקערה.
  • 4 להניח את התפוחים בתבנית פיירקס משומנת ומעל כל תפוח להניח קוביית חמאה.
  • 5 יוצקים לתבנית את היין האדום ואופים בתנור למשך כ- 30-40 דקות (משך האפייה יותאם לגודל התפוחים). כשהתפוחים מתרככים מוציאים מהתנור. מגישים חם עם/בלי גלידה ליד.
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אלינוער מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)342134
חלבונים (גרם)4.79 1.88
פחמימות (גרם)5722
מתוכן סוכרים (גרם)40.9 16.06
שומנים (גרם)12.82 5.04
מתוכם שומן רווי (גרם)4.65 1.83
כולסטרול (מ"ג)19.68 7.73
נתרן (מ"ג)8.983.53
סיבים תזונתיים (גרם)7.65 3
מים (גרם)178.5670.13
ויטמין A (מק"ג)6.462.54
ויטמין B (מ"ג)1.150.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.50.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.210.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.634.17
ויטמין C (מ"ג)9.923.9
ויטמין E (מ"ג)0.510.2
ויטמין K (מק"ג)7.643
סידן (מ"ג)56.9722.37
ברזל (מ"ג)1.080.42
מגנזיום (מ"ג)32.7712.87
זרחן (מ"ג)73.6228.92
אבץ (מ"ג)0.350.14
אשלגן (מ"ג)461.89181.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.990.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.960.38
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.490.59
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.450.57

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 15.7% 5.9% 69.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.