דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות ריבה נוסטלגיות מבצק פריך

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 31 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק (אין צורך בלישה) עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים כדור בצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה להתייצבות. לקראת הסוף, מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 מוציאים את כדור הבצק מהמקרר, חוצים לשניים באופן שווה, מניחים נייר אפייה על השיש ומרדדים את הבצק למלבן.
  • 3 קורצים אילו צורות שבא לכם (אני הכי אהבתי פרחים - חצי מחוררים וחצי שלמים), מניחים במרווחים בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה ובינתיים מכניסים את התבנית למקרר כדי להמשיך עם שאר הבצק.
  • 4 טיפ קטן ממני: מניחים את המלבן על התבנית המרופדת וקורצים צורות על כל המלבן (מבלי להפריד), מעבירים למקפיא לכ- 5 דקות כדי להקשות את הבצק, ורק אז לשלוף את הצורות מהבצק ולהניח אותן בתבנית התנור לקראת האפייה.
  • 5 מכניסים את התבנית לתנור החם למשך כ- 8 דקות ולא יותר, ומצננים לחלוטין.
  • 6 מפדרים באבקת סוכר על העוגיות המחוררות, ממלאים בריבה את העוגיות השלמות בכ- 1/4 כפית ריבה ומכסים עם עוגייה עם חור ליצירת סנדוויץ`.
  • 7 מאחסנים את העוגיות בצנצנת אטומה לשמירת הטריות. מתקבלות עוגיות ריבה סנדוויץ` טעימות ביותר!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לגרסת פרווה - ניתן להשתמש בחמאה פרווה (מחמאה, נטורינה).

זמן ההכנה כולל את זמן השהית הבצק במקרר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מיכה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)124400
חלבונים (גרם)1.04 3.37
פחמימות (גרם)1756
מתוכן סוכרים (גרם)9.53 30.79
שומנים (גרם)5.5 17.8
מתוכם שומן רווי (גרם)3.51 11.36
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.190.6
כולסטרול (מ"ג)16.2 52.37
נתרן (מ"ג)2.217.16
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.1
מים (גרם)0.10.33
ויטמין B (מ"ג)71.870.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.09
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)412.93
ויטמין C (מ"ג)0.61.94
סידן (מ"ג)8.2626.72
ברזל (מ"ג)0.290.94
מגנזיום (מ"ג)0.020.06
זרחן (מ"ג)9.5130.74
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.341.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 23.1% 4.4% 72.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.