דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אריסה אדומה וטעימה

מצרכים למתכון

626 גרם לכל המתכון

  • שום - 2 ראש
  • שמן קנולה -  כוס רגילה - סה"כ (450 מ"ל)
  • מלח - כף גדושה
  • פלפל אדום יבש חריף - 300 גרם
  • פלפל אדום יבש מתוק - 300 גרם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את הפלפלים בקערה עם מים רותחים למשך כשעתיים.
  • 2 להניח מעל הפלפלים צלחת כדי שהפלפלים לא יצופו.
  • 3 לטחון את הפלפלים ביחד עם השום במטחנה ולהכניס לקערה.
  • 4 להוסיף את השמן והמלח ולערבב.
  • 5 לחלק לקופסאות ולהקפיא.
  • 6 להוציא כל פעם קופסה לפי השימוש.

הערך התזונתי לא כולל את 600 גרם הפלפלים.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)3,941629
חלבונים (גרם)9.16 1.46
פחמימות (גרם)488
מתוכן סוכרים (גרם)1.44 0.23
שומנים (גרם)414.72 66.25
מתוכם שומן רווי (גרם)27.13 4.33
נתרן (מ"ג)12,4271,985
סיבים תזונתיים (גרם)3.02 0.48
מים (גרם)84.4513.49
ויטמין B (מ"ג)4.10.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.010.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.860.14
ויטמין B6 (מ"ג)1.780.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.320.69
ויטמין C (מ"ג)44.937.18
ויטמין E (מ"ג)0.120.02
ויטמין K (מק"ג)2.450.39
סידן (מ"ג)268.3242.86
ברזל (מ"ג)2.560.41
מגנזיום (מ"ג)36.325.8
זרחן (מ"ג)220.3235.19
אבץ (מ"ג)1.70.27
אשלגן (מ"ג)58092.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 87.4% 1.9% 10.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.