דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 254 גרם למנה\יחידה

  • מלון - גודל ממוצע (700 גרם)
  • אגס - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (372 גרם)
  • תפוח עץ עם קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
  • שזיף - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (270 גרם)
  • סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מי ברז - בגובה הפירות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את המלון, לחתוך לעיגולים ברוחב כסנטימטר אחד, לנקות, לשטוף ולייבש.
  • 2 לשטוף היטב שזיפים, תפוחים ואגסים, לחתוך לפלחים ולהוציא את הליבה.
  • 3 לשים בסיר את פלחי השזיפים, התפוחים, האגסים, הסוכר ומיץ הלימון. לכסות במים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, להביא לרתיחה שנייה ולכבות את האש לאחר מספק דקות.
  • 4 לקרר את הלפתן, להפריד פירות ונוזלים.
  • 5 לסדר מנות אישיות בצלוחיות קטנות, לשים עיגול של מלון ובתוכו למלא בפירות מהלפתן
  • 6 לצקת על כל צלוחית מעט מהנוזלים של הלפתן.
  • 7 להגיש קר.
  • 8 בתיאבון.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13653
חלבונים (גרם)1.46 0.58
פחמימות (גרם)3514
מתוכן סוכרים (גרם)28.87 11.37
שומנים (גרם)0.45 0.18
מתוכם שומן רווי (גרם)0.08 0.03
נתרן (מ"ג)17.096.73
סיבים תזונתיים (גרם)4.37 1.72
מים (גרם)216.1285.14
ויטמין A (מק"ג)177.770
ויטמין B (מ"ג)1.520.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.030.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.6111.27
ויטמין C (מ"ג)46.3418.26
ויטמין E (מ"ג)0.310.12
ויטמין K (מק"ג)8.523.36
סידן (מ"ג)19.537.69
ברזל (מ"ג)0.430.17
מגנזיום (מ"ג)21.238.36
זרחן (מ"ג)3313
אבץ (מ"ג)0.290.12
אשלגן (מ"ג)451.03177.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.6% 1.1% 3.6% 84.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.